J. Bidenas Baltuosiuose rūmuose surengė didžiausią visų laikų „Pride“ mėnesio renginį

Prezidentas Joe Bidenas ir pirmoji ponia Jill Biden šeštadienį pasveikino daugiau nei tūkstantį svečių, susirinkusių į didžiausią kada nors Baltuosiuose rūmuose surengtą „Pride“ mėnesio šventę.

Baltųjų rūmų nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Laimingo pasididžiavimo mėnesio, – sakė prezidentas nuo scenos pietinėje pievelėje. – Laimingų pasididžiavimo metų, laimingo pasididžiavimo gyvenimo“.

J. Bideno ir viceprezidentės Kamalos Harris administracija turi daugiau atvirų LGBTQ+ darbuotojų, plušančių visuose valdžios lygmenyse, nei bet kada anksčiau, pažymėjo J. Bidenas ir pridūrė, kad Baltieji rūmai daro viską, ką gali, kad pasiektų LGBTQ+ bendruomenės lygybę.

„Kaip vyriausiasis vadas, aš didžiuojuosi galėdamas panaikinti draudimą translyčiams amerikiečiams tarnauti JAV kariuomenėje. Pasirašiau istorinius vykdomuosius įsakymus, kuriais išplečiama civilinių teisių apsauga būsto, užimtumo, sveikatos priežiūros, švietimo ir teisingumo sistemos srityse.

Kovojame su pavojinga ir žiauria konversijos terapijos praktika ir pradedame naują nacionalinę strategiją, kuria siekiama iki 2030 m. pabaigti ŽIV epidemiją, bendradarbiaujame su bendruomenėmis siekdami gydyti ir suvaldyti (beždžionių, –jarmo.net) raupų protrūkį, ir baigiame gėdingą praktiką gėjams ir biseksualiems vyrams duoti kraujo“, – kalbėjo JAV prezidentas. 

„Praėjusią gruodį jautėme tokį pasididžiavimą čia, pietinėje pievelėje, kai pasirašiau istorinį Pagarbos santuokai aktą, kuris saugo tos pačios lyties ir tarprasinių porų santuokas“, – pridūrė jis.

J. Bidenas sakė, kad jo administracija LGBTQ+ lygybę visame pasaulyje laiko svarbiausiu prioritetu, pavyzdžiui, JAV peržiūri „bendradarbiavimą su Uganda dėl joje prieš homoseksualius asmenis nukreipto įstatymo, kuris laikomas ekstremaliausiu visame pasaulyje“.


Parengta pagal washingtonblade.com informaciją
Naujesnė Senesni