Vengrijos knygynas planuoja „imtis teisinių veiksmų“ dėl jam skirtos baudos už prekybą LGBTQ+ romanu „Heartstopper“

Antrasis pagal dydį Vengrijos knygynas „Lira“ pranešė planuojantis imtis teisinių veiksmų po to, kai gavo didelę baudą už tai, kad be pakuotės prekiavo LGBTQ+ tematikos britų komiksu ir grafiniu romanu „Heartstopper“, skirtu paaugliams.

Vizualizacijos šaltinis: laburnumhouse.co.uk


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Budapešto Vyriausybės įstaiga praėjusį ketvirtadienį skyrė 12 milijonų forintų (32 tūkst. eurų) baudą „Lirai“ motyvuodama tuo, kad knygynas pažeidė įstatymą prekiaudamas britų rašytojos Alice Oseman knygomis „Heartstopper“ nevyniojant jų į plastikinę foliją.

„Liros“ kūrybos direktorius naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad skirta bauda yra neproporcinga, įstatymas, pagal kurį ši bauda buvo skirta, neaiškiai suformuluotas.

Jarmo.net primena, kad Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano Vyriausybė propaguoja tariamas krikščioniškas vertybes ir dėl to 2021 metais buvo priimtas įstatymas, draudžiantis „rodyti ir propaguoti homoseksualumą“ jaunesniems nei 18-kos metų asmenims nepaisant to, kad šį įstatymą griežtai pasmerkė įvairios žmogaus teisių organizacijos ir Europos Sąjungos institucijos.

Europos Komisija kreipėsi į ES Teisingumo Teismą teigdama, kad Vengrijoje priimtas įstatymas „diskriminuoja asmenis dėl jų seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės“.

Parengta pagal cnn.com informaciją
Naujesnė Senesni