Didžiosios Britanijos premjeras atsiprašė LGBTQ+ veteranų

Trečiadienį kalbėdamas Bendruomenių rūmuose, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunak atsiprašė šalies LGBTQ+ kariuomenės veteranų už „laikotarpį, kai daugelis patyrė baisiausią seksualinę prievartą ir smurtą, homofobines patyčias ir priekabiavimą narsiai tarnaudami šiai šaliai“. 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

R. Sunak atsiprašė po to, kai šią savaitę paskelbta ataskaita, patvirtinusi, jog gėjai ir lesbietės, tarnaudami britų kariuomenėje, patyrė homofobišką elgesį

„Šiandien Didžiosios Britanijos valstybės vardu atsiprašau ir tikiuosi, kad visi nukentėjusieji galės didžiuotis būdami veteranų bendruomenės dalimi, kuri padarė tiek daug, kad mūsų šalis būtų saugi“, – sakė R. Sunak, rašo washingtonblade.com

Organizacija „Fighting with Pride“, kurią 2020 m. įsteigė buvęs Karališkojo laivyno karininkas Craigas Jonesas ir buvusi Karališkųjų oro pajėgų navigatorė Caroline Page, bendru pareiškimu pasveikino premjero atsiprašymą. 

„Tai labai emocinga akimirka mums abiem – diena, kurios laukėme, bet kartais dvejojome, ar ji tikrai išauš. Dar svarbiau – tai diena, kurios laukė tūkstančiai veteranų, kurių gyvenimą žalojo žiaurus elgesys“, – dėstoma pareiškime.

„Dabar turime užtikrinti, kad Vyriausybė veiktų greitai, jog žodžiai virstų realybe. Dirbsime su vyriausybe siekdami užtikrinti, kad kiekvienas nukentėjęs veteranas gautų jam priklausantį žalos atlyginimą ir kompensaciją“, – pridūrė „Fighting with Pride“ įkūrėjai.
Naujesnė Senesni