JT vyriausiasis žmogaus teisių komisaras įspėja: kraštutinės dešiniosios jėgos taikosi į migrantus ir LGBTQ+ bendruomenę

Jungtinių Tautų (JT) vyriausiasis žmogaus teisių komisaras Volkeris Turkas sako esąs susirūpinęs dėl kraštutinių dešiniųjų jėgų iškilimo ir teigia, kad migrantai, pabėgėliai, moterys ir LGBTQ+ bendruomenė tapo pagrindiniais jų taikiniais.

Volkeris Turkas | JT/Violaine Martin nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

JT vyriausiasis žmogaus teisių komisaras išreiškė susirūpinimą dėl augančio populizmo ir kraštutinių dešiniųjų judėjimų iškilimo pasaulyje, įskaitant ir ES šalis. 

Interviu „Euronews“ V. Turkas teigė, kad nuo kraštutinių dešiniųjų ypatingai kenčia migrantai, pabėgėliai, moterys ir LGBTQ+ bendruomenė.

„Reikia kovoti su netolerancija ir populizmu. Galiausiai viskas priklauso nuo to, kaip suvoksime žmonių įvairovę, ar priimsime žmones tokius, kokie jie yra. <...> Nesvarbu, ką mylime, kaip organizuojame savo gyvenimą. Mano nuomone, turime visa tai gerbti. Tai yra pagrindinis dalykas, kurį pažadėjo Visuotinė žmogaus teisių deklaracija“, – sakė jis.
Naujesnė Senesni