Rusijos parlamentas pritarė įstatymui, uždraudžiančiam lyties keitimą

Rusijos parlamento žemųjų rūmų įstatymų leidėjai penktadienį didele balsų dauguma pritarė naujam įstatymui, uždraudžiančiam lyties keitimą.

Asociatyvi E. Norvilytės nuotr.


Lina Linkevičiūtė (ELTA-AFP)

Naujienų agentūra

„Valstybės Dūma uždraudė lyties keitimą Rusijoje. Galutinė atitinkamų teisės aktų pakeitimų, kuriuos inicijavo Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas ir visų frakcijų deputatai, versija buvo priimta vienbalsiai“, – sakoma pranešime, paskelbtame Valstybės Dūmos tinklalapyje.

„Šis sprendimas apsaugos mūsų piliečius ir vaikus“, – atskirame pranešime tvirtino V. Volodinas.

Tam, kad įstatymas įsigaliotų, jam dar reikalingas parlamento aukštųjų rūmų ir prezidento Vladimiro Putino pritarimas. Tačiau Rusijoje, kurioje įstatymų leidėjai yra ištikimi Kremliui, tai laikoma tik formalumu.

Dūmos pranešime nurodoma, kad naujasis reguliavimas smarkiai paveiks translyčius rusus. „Savo lytį jau pakeitę piliečiai negalės įsivaikinti, o jų santuokos bus anuliuotos“, – nurodė parlamento žemieji rūmai.

Rusija nuo savo karo prieš Ukrainą pradžios yra priėmusi virtinę konservatyvių priemonių, ypač nukreiptų prieš LGBTQ bendruomenę, siekiant pažaboti, anot šalies pareigūnų, nuo normų nukrypstantį ir vakarietišką elgesį.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama.
Naujesnė Senesni