Tūkstančiai vengrų protestavo prieš Vyriausybės politiką, priešišką LGBT bendruomenei

Tūkstančiai vengrų šeštadienį Budapešte nepabūgo alinančio karščio ir susirinko protestuoti prieš Vengrijos Vyriausybės vykdomą politiką, priešišką LGBT bendruomenės atžvilgiu, skelbia reuters.com

Skaičiuojama, kad Budapešte surengtose eitynėse galėjo dalyvauti iki 10 tūkst. žmonių | Nuotraukų šaltinis: twitter.com/hnhx_owo ir twitter.com/ellietheninth


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Žygiuodami per Vengrijos sostinės centrą LGBTQ+ eisenos dalyviai mojavo vaivorykštės vėliavomis. Dauguma susirinkusiųjų pasisakė prieš šalyje priimtus įstatymus, varžančius LGBTQ+ bendruomenės teises.
 
Premjero Viktoro Orbano Vyriausybė propaguoja tariamas krikščioniškas ir konservatyvias vertybes. Nepaisant griežtos žmogaus teisių organizacijų ir Europos Sąjungos institucijų kritikos, 2021 metais Vengrijoje uždrausta „demonstruoti ir propaguoti homoseksualumą“ knygose bei filmuose, kurie prieinami jaunesniems nei 18 metų asmenims.


Šeštadienį Budapešte surengtoje LGBTQ+ eisenoje dalyvavęs 30-metis vizažistas Gergely Varga naujienų agentūrai „Reuters“ kalbėjo, kad nors „Pride“ judėjimas simbolizuoja saviraiškos laisvės, priėmimo, lygybės idėjas, Vengrijoje padėtis yra daug prastesnė nei kitose Vakarų šalyse.

„Deja, turiu pasakyti, kad didžiuotis tuo, jog esi homoseksualus, Vengrijoje nėra taip priimtina kaip Vakaruose“, – sakė pašnekovas.

Jam antrino ir dizaineris Danyi Mark. „Manau, kad Budapešto „Pride“ eitynės tikrai išlaisvina, galime tuo labai didžiuotis, bet aš įsitikinęs, kad pilkoje kasdienybėje vis dar esame diskriminuojami“, – apgailestavo jis.

Nei eitynių organizatoriai, nei šalies Vyriausybės atstovai neįvardijo LGBTQ+ eitynėse dalyvavusiųjų skaičiaus, tiesa, spėjama, kad renginyje galėjo pasirodyti apie 10 tūkst. žmonių.

Naujesnė Senesni