Viktoras Orbanas apkaltino ES vykdant „LGBTQ+ puolimą“ ir atmetant „krikščioniškąjį paveldą“

Vengrijos kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ministras pirmininkas Viktoras Orbanas apkaltino Europos Sąjungą (ES) vykdant, jo teigimu, „LGBTQ+ puolimą“ ir atmetant „krikščioniškąjį paveldą“, skelbia portalas thepinknews.com

Viktoras Orbanas | OECD/Herve Cortinat nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„ES atmeta krikščioniškąjį paveldą, vykdo gyventojų mainus per migraciją ir LGBTQ+ puolimą“, – sakė V. Orbanas.

„ES yra arba imperija, arba (atskiros) tautos... Neturėtume turėti jokių iliuzijų: federalistai bando mus užspausti“, – kalbėjo Vengrijos premjeras.

Lankydamasis Rumunijos regione, kuriame gyvena nemaža vengrų bendruomenė, V. Orbanas, žinomas kaip ilgametis Briuselio kritikas, taip pat pareiškė, kad tikisi, jog kitais metais vyksiantys Europos parlamento rinkimai sustiprins tas bloko šalių vyriausybes, kurios nepasiduoda Vokietijos ir Prancūzijos tariamai atstovaujamam „federalizmui“.

Kaip rašo euractiv.com, V. Orbano pastangomis 2021 metais Vengrijoje priimtas įstatymas, draudžiantis mokyklose naudotis medžiaga, kuria tariamai skatinamas homoseksualumas, lyties pakeitimas. Premjeras tuomet sakė, kad šis įstatymas reikalingas tam, jog vaikai būtų apsaugoti nuo „LGBTQ propagandos“. Dėl vykdomos homofobiškos politikos tarp Vengrijos ir ES institucijų paaštrėjo teisiniai ginčai. 

„Labai įdomus fenomenas: Lietuvą ir Vengriją skiria tam tikri užsienio politikos klausimai, pavyzdžiui, Rusijos agresijos prieš Ukrainą požiūriu, bet Lietuvą vienija su Vengrija požiūris į tarptautinius įsipareigojimus, pagarbą žmogaus teisėms, – feisbuko paskyroje komentuoja žmogaus teisių ekspertas Vytautas Valentinavičius. – Tiek Lietuvos, tiek Vengrijos politika migrantų atžvilgiu įvairiais lygiais pripažintos, kaip pažeidusios tarptautinius įsipareigojimus. Šias šalis vienija ir požiūris į LGBTQ teises“. 

Naujesnė Senesni