Dėl LGBTQ+ vėliavos parduotuvės savininkę nušovęs vyras turėjo paskyrą tarp kraštutinių dešiniųjų ekstremistų populiariame socialiniame tinkle

Vyras, kuriam pareikšti įtarimai sukėlus ginčą dėl LGBTQ+ vėliavos ir nužudžius Kalifornijoje įsikūrusios drabužių parduotuvės savininkę, buvo sukūręs socialiniuose tinkluose paskyrų, kuriose dalijosi turiniu, nukreiptu prieš LGBTQ+ asmenis ir teisėsaugą, teigia policijos pareigūnai.

Laura Ann Carleton | Socialinių tinklų nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

66 metų Laura Ann Carleton žuvo šeštadienį dirbdama savo parduotuvėje „Mag.Pi“, kai 27 metų Travisas Ikeguchis sukėlė ginčą dėl ant pastato kabančios LGBTQ+ vėliavos, pranešė San Bernardino apygardos šerifo biuras.

Po susišaudymo su pareigūnais žuvo ir pats įtariamasis.

Šerifas Shannonas Dicusas teigė, kad T. Ikeguchi prieš paleisdamas šūvius vartojo homofobiškus išsireiškimus parduotuvės savininkės atžvilgiu, taip pat niekinančiai atsiliepė apie LGBTQ+ vėliavą. Kai pareigūnai mėgino sulaikyti įtariamąjį, jis ėmė šaudyti į policiją. Pareigūnai nukovė T. Ikeguchį. Jis mirė įvykio vietoje, informavo S. Dicusas. Pasak šerifo, įtariamojo žūties vietoje rastas ginklas, kuriuo buvo paleisti šūviai ir į parduotuvės savininkę.

Policija iki šiol tiria A. Carleton nužudymo motyvą, tikino šerifas.

Prie parduotuvės kabėjusi LGBTQ+ vėliava prieš įvykstant tragedijai buvo išniekinta ir anksčiau, tačiau ji visada būdavo pakeičiama didesne, teigė nužudytosios dukra Ari Carleton, praneša CNN.

„Tai absoliučiai siaubinga, – socialiniuose tinkluose po L. A. Carleton žūties rašė Kalifornijos gubernatorius Gavinas Newsomas. – Šiai šlykščiai neapykantai nėra vietos Kalifornijoje“.

T. Ikeguchi, gyvenęs Cedar Glen mieste, turėjo susikūręs ne vieną paskyrą socialiniuose tinkluose, pranešė šerifas. Juose vyras dalindavosi prieš LGBTQ+ bendruomenę ir policiją nukreiptu turiniu, pirmadienį per spaudos konferenciją tikino pareigūnai. 

Įtariamasis turėjo paskyrų „Twitter“ platformoje, neseniai pervadintoje „X“, taip pat buvo sukūręs paskyrą „Gab“ platformoje, kuri yra populiari tarp kraštutinių dešiniųjų ekstremistų.

„X“ platformoje sukurtoje įtariamojo paskyroje aptiktas ne vienas įrašas, nukreiptas prieš LGBTQ+ asmenis. Viename įrašų pasisakoma prieš abortus, tos pačios lyties asmenų santuokas, kurios apibūdintos kaip „karas“ prieš šeimos vertybes. O štai teisėsaugą kritikuojančiame įraše įtariamasis apkaltino pareigūnus naudojant „sociopatines schemas“.
Naujesnė Senesni