Vokietijos ministrų kabinetas patvirtino translyčiams svarbų įstatymą

Vokietijos ministrų kabinetas trečiadienį patvirtino įstatymą, kuris supaprastintų translyčių žmonių asmenvardžių ir lyties žymenų pakeitimo tvarką oficialiuose dokumentuose. Tam, kad teisės aktas įsigaliotų, jį dar turės patvirtinti Vokietijos įstatymų leidėjai.

Asociatyvi Rosemary Ketchum/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Naujienų agentūra „Associated Press“ (AP) pažymi, kad remiantis nauja tvarka, translyčiai žmonės turėtų pranešti šalies institucijoms, jog ketina oficialiuose dokumentuose pakeisti savo asmenvardžius ir lyties žymenis. Šis procesas, prognozuojama, truktų iki 3 mėnesių. 

„Įsivaizduokite, kad jūs tiesiog norite gyventi savo gyvenimą ir niekam nelinkite nieko blogo, o tada jūsų klausia, kokios jūsų seksualinės fantazijos, kokius apatinius dėvite ir panašiai, – kalbėjo teisingumo ministras Marco Buschmannas, rašo AP. – <...> Šie klausimai labai žemina. Dabar mes tiesiog norime šiek tiek palengvinti gyvenimą mažai žmonių grupei, kuriai tai labai svarbu“.

Šiuo metu Vokietijos įstatymai numato, kad kiekvienas, norintis oficialiuose dokumentuose pakeisti savo lyties žymenis bei asmenvardžius, turėtų gautų dviejų ekspertų pritarimą, taip pat šį procesą patvirtinantį teismo sprendimą.

AP pranešė, kad jeigu bus priimtas ministrų kabineto patvirtintas įstatymas, jis suteiks galimybę nepilnamečiams nuo 14-kos metų teisėtai pakeisti savo asmenvardį ir lyties žymenį gavus tėvų ar globėjų sutikimą. 

Vokietijos lesbiečių ir gėjų federacija, LGBTQ+ teisių organizacija LSVD paragino įstatymų leidėjus pritarti pasiūlymui.

„Bundestagas dabar yra atsakingas už diskriminacinių įstatymų pataisymą, – teigiama LSVD pranešime. – Apsisprendimas turi būti garantuojamas be „jei“ ir „bet“, tai turi būti taikoma ir jauniems žmonėms“.

Vokietijos Vyriausybės atstovas LGBTQ+ bendruomenės teisių klausimais Svenas Lehmannas tviteryje apibūdino trečiadienį kaip „svarbią dieną pagrindinėms žmogaus teisėms“.
Naujesnė Senesni