Po pasisakymo apie rusus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovė spaudai nušalinta nuo pareigų

Translytė amerikietė Sarah Ashton-Cirillo, anksčiau vadovavusi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinės gynybos spaudos tarnybai, buvo laikinai nušalinta nuo pareigų dėl komentarų apie rusus, praneša LGBTQ+ teisių naujienų portalas advocate.com

Sarah Ashton-Cirillo | Asmeninio albumo nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tokį sprendimą Ukrainos vadovybė priėmė po to, kai JAV respublikonas senatorius J.D. Vance'as pateikė skundą dėl amerikietės pasisakymų.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinė gynyba skelbia atsiribojanti nuo S. Ashton-Cirillo pareiškimų. Oficialiai išplatintame pranešime teigiama, kad S. Ashton-Cirillo komentaro nesuderino su Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė atliks oficialų šio skundo aplinkybių tyrimą. Bus priimti atitinkami sprendimai. Seržantė Sarah Ashton-Cirillo buvo nedelsiant nušalinta nuo tarnybos, kol bus baigtas tyrimas“, – socialiniame tinkle X (ankstesnis pavadinimas – „Twitter“) pareiškė Ukrainos teritorininės gynybos pajėgos.

Kaip rašo advocate.com, skandalą sukėlė S. Ashton-Cirillo paskelbtas vaizdo įrašą, kuriame ji kalbėjo: „Kitą savaitę Rusijos velnių dantys griežs vis stipriau, o jų pasiutusios burnos putos iš nevaldomo siautulio, nes pasaulis pamatys, kad Kremliaus propagandistas sumokės už savo nusikaltimus“.

Advocate.com pabrėžia, kad šį pasisakymą apskundęs senatorius J.D. Vance'as yra žinomas dėl savo pažiūrų prieš LGBTQ bendruomenę. Praėjusią savaitę jis išsiuntė laišką JAV valstybės sekretoriui Antoniui Blinkenui, JAV gynybos sekretoriui Lloydui Ostinui ir Nacionalinės žvalgybos direktorei Avril Haines, kuriame klausė, ar S. Ashton-Cirillo darbas apmokamas iš JAV lėšų, ar ji JAV pilietė bei ar yra pagrindo manyti, kad Ukraina ketina panaudoti smurtą prieš tuos, kurie skleidžia Rusijos propagandą.

Jarmo.net primena, kad S. Ashton-Cirillo į Ukrainą atvyko 2022 m. kovą dirbti reportere, o vėliau prisijungė prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Šią vasarą ji buvo paskirta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinės gynybos spaudos sekretore.
Naujesnė Senesni