Viktorija Čmilytė-Nielsen: jeigu Civilinės sąjungos įstatymas atsidurtų Seimo salėje rytoj, jo lauktų liūdna baigtis

Civilinės sąjungos įstatymas reikiamo parlamentarų palaikymo vis dar neturi, teigia Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Anot jos, jeigu artimiausiu metu Seimo nariai turėtų apsispręsti dėl projekto priėmimo, jo lauktų liūdna baigtis. 

Viktorija Čmilytė-Nielsen | Olgos Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tiesa, prieš tai Seimas dar turės apsispręsti, ar įtraukti šį klausimą į rudens sesijos darbų programą.

„Dėl civilinės sąjungos įtraukimo į darbotvarkę ginčo beveik nėra. Yra ponios Širinskienės pasiūlymas išbraukti iš darbų programos, bet jis kartojamas kiekvienoje sesijoje. Šis klausimas į darbų programą yra įrašytas, galutinį žodį tars visas Seimas“, – LRT radijui kalbėjo ji.

V. Čmilytė-Nielsen teigė besivilianti, kad kaip ir anksčiau, taip ir dabar Civilinės sąjungos įstatymo klausimas darbotvarkėje liks. Tiesa, vien koalicijos partnerių balsų, kad projektas būtų priimtas, nepakaks, tikino politikė. 

„Kalbant apie civilinę sąjungą, apie šį projektą, kuris jau praėjo dvi stadijas, t.y. sėkmingai praėjo svarstymo stadiją, reikia, matyt, vertinti tai, kad jei rytoj jis atsidurtų darbotvarkėje, Seimo salėje, vien koalicijos balsų neužtektų, nes reikia 71 balso. Koalicijoje tiek balsų už civilinę sąjungą nėra, o opozicija jau viešai pareiškė ponios Blinkevičiūtės asmenyje taip pat, kad nuo šio klausimo traukiasi“, – LRT radijuje dėstė V. Čmilytė-Nielsen. 

„Deja, sausi ir šalti, ir žiaurūs skaičiai rodo, kad 71 balso šiuo metu Civilinės sąjungos įstatymui nėra“, – pridūrė ji ir pabrėžė, kad šiam klausimui prireiks ir opozicijos palaikymo.
Naujesnė Senesni