Pietų Afrikoje įvyko „Pride“ eitynės

Šeštadienį, spalio 28 d., Pietų Afrikoje „Wanderers“ stadione įvyko 34-asis Johanesburgo „Pride“ renginys, kuriame, skaičiuojama, dalyvavo 24 tūkst. žmonių, žygiavusių už LGBTQ+ bendruomenės lygybę.

Nuotraukos šaltinis: twitter.com/AnovaHealthSA


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šių metų renginys buvo dedikuotas LGBTQ+ Ugandos gyventojams ir visiems kitiems afrikiečiams, kurie „negali žygiuoti už save“, nes susiduria su diskriminaciniais įstatymais, nukreiptais prieš homoseksualumą.

Ugandoje gegužės mėnesį buvo priimtas įstatymas, numatantis griežtas bausmes LGBTQ+ žmonėms – įkalinimą iki gyvos galvos bausmę už tos pačios lyties asmenų seksualinę veiklą ir mirties bausmę už „sunkinantį homoseksualumą“. Be to, žmonėms, kurie, kaip nurodoma, „skatina“ ar „normalizuoja“ homoseksualumą, gresia iki 20 metų kalėjimo.

„Mes dar labai toli nuo to, kad sukurtume įtraukią visuomenę, kurioje vaikai, jaunimas ir suaugusieji būtų visiškai priimami su savo autentiška tapatybe“, – teigė Johanesburgo „Pride“ organizatorė Kaye Ally.

„Galų gale, „Pride“ yra labai aktualus, jei pažvelgsite, kas vyksta ne tik Pietų Afrikoje, bet ir visame Afrikos žemyne. Vis dar vyrauja stiprus įsitikinimas, kad būti homoseksualiu – neafrikietiška“, – pridūrė ji.



Pietų Afrika, priešingai nei Uganda, dar 2006 m. įteisino tos pačios lyties santuokas ir tebėra vienintelė tai padariusi Afrikos šalis.


Parengta pagal thepinknews.com ir reuters.com informaciją

Palaikyti jarmo.net iniciatyvą galite čia: contribee.com/jarmo
Naujesnė Senesni