Ganos parlamento pirmininkas: įstatymas, nukreiptas prieš LGBTQ+, bus priimtas dar prieš Kalėdas

Ganos parlamento pirmininkas Albanas Bagbinas anksčiau šį mėnesį pareiškė, kad parlamentarai iki Kalėdų priims įstatymo projektą, kuris dar labiau suvaržys šalies LGBTQ+ bendruomenės teises.

Ganos parlamento pirmininkas Albanas Bagbinas | „YouTube“ ekrano nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

A. Bagbinas teigė, kad nėra nė vieno parlamentaro, kuris prieštarautų Žmogaus seksualinių teisių ir Ganos šeimos vertybių įstatymo projektui.

Jis prognozavo, kad projektas bus patvirtintas iki parlamentui penktadienį paskelbus pertrauką.

Prognozuojama, kad šalies prezidentas Nana Akufo-Addo praėjus kelioms savaitėms po teisės akto priėmimo pasirašys šį įstatymą

Įstatymo projektu siekiama uždrausti tos pačios lyties asmenų seksualinę veiklą, tos pačios lyties asmenų santuokas, lyties keitimo operacijas, sekso žaislų naudojimą, savęs identifikavimą kaip LGBTQ+, taip pat LGBTQ+ bendruomenės „propagavimą“ socialiniuose tinkluose.

Ganoje gyvenantys LGBTQ+ bendruomenės nariai ir organizacijos skambina pavojaus varpais dėl įstatymo projekto dar nuo tada, kai jis buvo pristatytas parlamente 2021 m. Žmogaus teisių aktyvistai ragino įstatymo projektą atmesti teigdami, kad jis pažeidžia asmenų konstitucines teises.

„Tai taip apgailėtina. Sėsti į kalėjimą už seksą abipusiu sutarimu?“ – piktinosi LGBTQ+ aktyvistė Ivy Enyonam.

I. Enyonam pažymėjo, kad įstatymo projektu bus uždrausta „turėti sekso žaislus“, nors tikrieji prievartautojai toliau nevaržomai vaikščios gatvėmis.

Tuo metu LGBTQ+ aktyvistas Papa Kojo Ampofo teigė, kad įstatymo projekto priėmimą finansuoja turtingos Ugandos korporacijos ir milijardieriai.

„Žmonės, stovintys už šį įstatymą, nukreiptą prieš LGBTQ+ bendruomenę, nėra kvaili. Jie yra labai organizuoti ir turtingi, finansuojami itin turtingų korporacijų ir milijardierių“, – pažymėjo P. K. Ampofo.

LGBTQ+ teisių aktyvistai taip pat žeria kritiką parlamentarui Samui George'ui, kuris yra pagrindinis įstatymo iniciatorius.

Šis politikas naujausiuose socialinių tinklų įrašuose pareiškė, kad Ganoje nevalia apgyvendinti jokio LGBTQ+ bendruomenės nario.

Organizacijos „We Are All Ghana“ atstovai, prieštaraujantys įstatymo projektui, teigė, kad S. George'o pasisakymai sėja neapykantą ir skatina susiskaldymą šalyje.

„Samas George'as supranta, kad eikvoja brangų žiniasklaidos laiką, kad sėtų neapykantą ir susiskaldymą šiuo itin svarbiu Ganos istorijos laikotarpiu, – teigė „We Are All Ghana“ aktyvistai. – Sam George'ui ir kitiems įstatymo projekto šalininkams tikrai trūksta elementaraus supratimo apie tai, ką reiškia žmogaus seksualinė tapatybė ypač LGBTQIA+ bendruomenės atžvilgiu“.

Translytė atlikėja iš Ganos Angel Maxine jau perspėjo sekėjus, priklausančius LGBTQ+ bendruomenei, nekeliauti į šalį.

„Gana yra raudonoji zona LGBTQI+ žmonėms ir jūs galite pakliūti į kalėjimą, jei būsite pripažinti queer, – rašė G. A. Maxine. – Jūs galite būti suimti vien už tai, kad gatvėje laikysitės rankomis“.

Parengta pagal washingtonblade.com informaciją
Naujesnė Senesni