Raskevičius – apie laimingą parašą už Nausėdą: tai nėra tiesiog juokingas pokštas

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius sukėlė didelį susidomėjimą paskelbęs, kad pasirašė lygiai 15 000-uoju numeriu už antros kadencijos siekiantį Gitaną Nausėdą ir taip laimėjo galimybę pasikalbėti su juo prie puodelio kavos. Politikas pabrėžė, kad tai nebuvo tik juokingas pokštas. Anot Seimo nario, taip tikslingai siekiama atkreipti prezidento dėmesį į LGBTQ+ bendruomenei svarbų klausimą  – Civilinės sąjungos įstatymą.

T. V. Raskevičius | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nuolat siekdamas susitikti su prezidentu G. Nausėda, T. V. Raskevičius skelbia norintis su juo aptarti žmogaus teisių klausimus.

„Kryptingai siekiau akistatos su Prezidentu man ir mano bendruomenei svarbiais klausimais nuo pirmos savo kadencijos Seime dienos. Siunčiau raštus, pakvietimus, kviečiau Prezidentą susitikti su tos pačios lyties šeimomis. Daug kas prisimenate istoriją, kai išgirdęs, jog Prezidentas „turi draugų gėjų ir su jais valgo picas“, jo Ekscelencijai nusiunčiau picą, kurios jis nepriėmė, nes „Prezidentūroje galioja nulinė dovanų politika“. Viskas kaip į sieną. Tačiau yra geras posakis: „belsk ir tau bus atidaryta“. Matyt, ne veltui mano bilietas „kavuko loterijoje“ buvo laimingas“, – savo feisbuko paskyroje trečiadienį rašė T. V. Raskevičius.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas pabrėžė, kad Civilinės sąjungos įstatymas yra svarbus tiek žmogaus teisių, tiek nacionalinio saugumo aspektu. 

„Civilinės sąjungos įstatymas šiuo metu vis dar yra politinėje darbotvarkėje. Nepaisant visų trukdymų ir pagalių kaišiojimo į ratus, iki šio įstatymo priėmimo Seime liko paskutinis balsavimas. Praėjusiais metais Estijai įtvirtinus santuokos lygybę, o Latvijai priėmus Partnerystės įstatymą, Lietuva žmogaus teisių žemėlapyje atrodo nebeadekvačiai. Vakarietiškos vertybės ir žmogaus teisės šiandien kaip niekad yra ir nacionalinio saugumo klausimas – atėjus dienai X, mūsų saugumo partneriai gins ne tik mūsų valstybės teritoriją, bet ir tą pačią kultūrinę ir vertybinę sistemą. Todėl Prezidento laikysena Civilinės sąjungos įstatymo atžvilgiu yra kaip niekad svarbi – tik nuo jo priklauso, ar šis įstatymas nebus vetuotas. Ir šis klausimas savo aktualumo nenustos tiek likusioje, tiek ir galimai naujoje kadencijoje“, – tikino T. V. Raskevičius.

G. Nausėdos rinkimų štabo vadovas Povilas Mačiulis naujienų agentūrai ELTA sakė, kad T. V. Raskevičiaus parašo autentiškumas dar bus tikrinamas. 

T. V. Raskevičius kelia klausimą, ar bus tikrinamas tik jo, ar ir visų kitų „laimėtojų“ parašų autentiškumas.

„<...> labai keistai atrodo Prezidento rinkimų štabo pasamprotavimai apie tai, kad jie tikrins mano parašo autentiškumą. Ar tokie patikrinimai buvo atliekami ir kitiems, pasirašiusiems „laiminguoju“, pvz., 7’500-uoju, numeriu? O gal tai tiesiog dvigubi standartai ir išsisukinėjimas, siekiant išvengti nepatogaus pokalbio visuomenėje aštria tema?“ – retoriškai klausė parlamentaras.

Kaip pažymėjo P. Mačiulis, bus tikrinamos visų laimėtojų atsiųstos ekrano nuotraukos.

Be kita ko, T. V. Raskevičius paragino prezidentą atvirai diskutuoti apie LGBTQ+ bendruomenės klausimus.
Naujesnė Senesni