„Vaivorykštės miuziklas“ prisistato ir kviečia prisijungti!

Nepamirštamos spalvos, blizgesys ir nepatogiai tikros patirtys, kurios daug kam neegzistuoja: queer kultūra alsuoja didžiųjų scenų verta estetika ir kasdieniais dramatiškais išgyvenimais. Visa tai apjungti siekia „Vaivorykštės miuziklas“ – bendruomeniniais principais kuriamas muzikinis performansas siekiantis užaugti į šiuolaikinį miuziklą.

„Vaivorykštės miuziklas“ | Organizatorių vizualizacija


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Mūsų balsus dažnai užgožia išankstinių nuostatų ir diskriminacijos kakofonija, o visuomenėje labiausiai matosi tai, ko neturime – teisių, santuokos, saugumo. „Vaivorykštės miuziklas“ queer žmonių balsais parodys tai, ką turime: unikalią istoriją, nepalaužiamą bendruomenę ir meilę, stiprėjančią su kiekvienu bandymu ją apriboti“, – apie miuziklo svarbą dalinasi projekto organizatorė-prodiuserė, toleranciją ir lygybę skleidžiančių veiklų kuratorė Kauno menininkų namuose Asta Volungė, rašoma pranešime spaudai.

Projekto komandą sudaro queer bendruomenei pažįstamos ir dauguma aktyviai joje dalyvaujančios kūrėjos ir organizatorės: Greta Štiormer, Gabrielė Labanauskaitė, Jūra Elena Šedytė, Vika Matuzaitė ir Asta Volungė. Šalia vienijančio jausmo, kad mūsų patirtys vertos ne tik naktinių klubų, bet ir didžiųjų scenų, ši komanda siekia kūrinio, kuriame kalbame mes, o ne apie mus.

„Tikime, kad Lietuvos queer bendruomenė nusipelno savo miuziklo, o visuomenė – galimybės patirti mūsų kultūros išskirtinumą ir patirčių gylį, todėl LGBTQ+ bendruomenės nariai ir draugai kviečiami aktyviai prisidėti: laukiame ir ištroškusių scenos, ir užkulisių talentų, taip pat idėjinių bei finansinių rėmėjų“, – kvietimu dalinasi idėjos autorė ir režisierė G. Štiormer.

„Vaivorykštės miuziklo“ kūrybinė komanda laukia visų save laikančių queer bendruomenės nariais – ir scenos profesionalų, ir mėgėjų, ir niekad nestovėjusių ant scenos, bet norinčių pabandyti. Visi dalyviai, kartu su profesionalia komanda iš bendruomenės patirčių, istorijų, estetikos ir kt. kurs muzikinį perfomansą - nuo pavadinimo iki turinio ir formos. Prisijungti kviečiami ne tik atlikėjai ir norintys jais tapti, bet visi/os turintys/čios naudingų įgūdžių, patirties ar idėjų. Atviro kvietimo anketą ir daugiau informacijos rasite čia. Kvietimas galioja iki kovo 25 d.

Naujesnė Senesni