Po skaudaus Seimo smūgio LGBTQ+ bendruomenei, P. Beizaras ragina neskleisti „neteisingai interpretuojamų“ naujienų

Po to, kai dalis žmogaus teisių aktyvistų ir politikų išreiškė susirūpinimą dėl Seimo sprendimo pašalinti iš pavasario darbų programos Civilinės sąjungos ir Stambulo konvencijos ratifikavimo klausimus, LGBTQ+ teisių aktyvistas Pijus Beizaras pareiškė, kad situaciją reikia suvokti objektyviai ir nepervertinti jos reikšmės.

Pijus Beizaras | Asmeninio archyvo nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pijus Beizaras, žinomas Lietuvos LGBTQ+ teisių aktyvistas, socialiniame tinkle „Facebook“ išsakė savo nuomonę dėl susidariusios padėties, kai dalis LGBTQ+ teisių aktyvistų paskelbė esantys nusivylę Laisvės partija, jog ši nesugebėjo įgyvendinti išsikeltų tikslų.

P. Beizaras pastebėjo, kad nors daugelis žmonių išties išreiškė nusivylimą ir susirūpinimą dėl politikų sprendimo pašalinti LGBTQ+ bendruomenei ir žmogaus teisių gynėjams svarbius klausimus iš pavasario darbotvarkės, tačiau jis įsitikinęs, kad tai nereiškia, jog įstatymų projektai bus visiškai atmesti.

„Paties projekto nebuvimas pavasario darbų programoje dar automatiškai nereiškia, jog įstatymo projektas negali būti ar nebus teikiamas ir svarstomas pavasario sesijoje“, - rašė P. Beizaras.

Jis ragino visus, kuriems svarbus šis projektas, nepasiduoti pesimizmui ir neskleisti neteisingos informacijos.

„Tad labai linkiu visiems, kuriems šis projektas svarbus, nustoti skleisti pačių neteisingai interpretuojamas naujienas“, - įsitikinęs LGBTQ+ teisių aktyvistas.

Jis pabrėžė, kad tokiose situacijose lengva susidaryti nuomonę ir pasidalinti ja vadovaujantis emocijomis.

„Tokiomis akimirkomis labai paprasta susireikšminti ir skaldyti, bet susikaupus telkti yra gerokai sunkiau, tačiau daug reikalingiau“, - tikino P. Beizaras.

Aktyvistas taip pat akcentavo, kad nusivylimo lemiamas atsisakymas balsuoti už pažangias partijas ar politikus tikrai negali padėti pasiekti pokyčio į gerą. Jis ragino žmones priimti sprendimus remiantis logika, o ne emocijomis, nes tik taip galima tikėtis pozityvių pokyčių.

„Ir ne, nebalsavimas už pažangias partijas ir politikus iš nusivylimo prie gerojo pokyčio tikrai nepriartins, o tik nutolins nuo jo. Tad susikaupkime ir darykime logika, o ne emocijomis paremtus sprendimus, kai ateis laikas žymėti kryžiukus balsalapiuose“, - ragino P. Beizaras.
Naujesnė Senesni