Tailande ketinama įteisinti tos pačios lyties asmenų santuokas

Tailandas žengė istorinį žingsnį santuokų lygybės link parlamento žemesniesiems rūmams pritarus įstatymo projektui, kuriuo teisiškai būtų pripažįstamos tos pačios lyties asmenų santuokos, skelbia BBC.

Asociatyvi Delia Giandeini/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tam, kad įstatymas įsigaliotų, dar reikia Senato ir karaliaus pritarimo.

Tikimasi, kad įstatymui visiškai bus pritarta iki šių metų pabaigos. Taip Tailandas taptų vienintele Pietryčių Azijos šalimi, pripažįstančią tos pačios lyties asmenų santuokas.

„Tai – lygybės pradžia. Nėra universalaus kiekvienos problemos vaisto, bet tai pirmas žingsnis lygybės link“, – sakė žemųjų rūmų santuokų lygybės komiteto pirmininkas Danuphornas Punakanta parlamentui pristatydamas įstatymo projektą.

Jis pridūrė, kad šiuo įstatymo projektu norima užtikrinti lygiateisiškumą tos pačios lyties asmenims.

Naujuoju įstatymu, kuriam pritarė 400 parlamentarų iš 415 dalyvavusiųjų posėdyje, santuoka apibrėžiama kaip dviejų asmenų, o ne vyro ir moters partnerystė.

Įstatymas numato, kad LGBTQ+ poroms būtų sudarytos tos pačios teisės kaip ir heteroseksualioms poroms, pavyzdžiui, paveldėti turtą, įsivaikini vaikus.

Tailande jau yra priimti įstatymai, draudžiantys diskriminaciją dėl lytinės tapatybės ir seksualinės orientacijos, dėl to šalis laikoma viena iš draugiškiausių LGBTQ+ bendruomenei Azijoje.

Ankstesni mėginimai įteisinti tos pačios lyties asmenų santuokas nepavykdavo, nepaisant plataus visuomenės palaikymo. Praėjusių metų pabaigoje atlikta apklausa parodė, kad 96,6 proc. respondentų pritaria santuokų lygybės įstatymo projektui.
Naujesnė Senesni