Gražulis kaltas dėl LGBTQ+ niekinimo nesijaučia

Buvęs Seimo narys Petras Gražulis toliau neigia savo kaltę dėl LGBTQ bendruomenės niekinimo. Politikas pirmadienį cituodamas Šventąjį Raštą Vilniaus apygardos teisme pateikė savo parodymus.

Petras Gražulis | Olgos Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

P. Gražulis kaltinamas tuo, kad 2022 m. gegužę Seime svarstant Civilinės sąjungos įstatymo projektą vartojo žeminančias frazes apie LGBTQ+ asmenis, žinodamas, kad jo pasisakymai yra filmuojami ir transliuojami viešai. Tarp jo pasisakymų būta teiginių apie LGBTQ+ asmenų „išsigimimą“, „venerinių ligų platinimą“ ir „iškrypimą“.

Teisėjas Audrius Cininas paklausė P. Gražulio, kurie jo žodžiai yra Šventajame Rašte. Politikas atsakė, kad jis galėtų paieškoti tokių frazių. Teisėjas taip pat klausė P. Gražulio apie teiginius dėl venerinių ligų platinimo, tačiau kaltinamasis tikino, kad ne iš blogos valios pasisakė apie LGBTQ asmenis, o esą tiesiog gailėjo jų.

Prokuratūra kaltina Gražulį nusikalstama veika, numatyta Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 2 dalyje, t.y. dėl tyčiojimosi, niekinimo ir skatinimo diskriminuoti LGBTQ+ bendruomenės narius.

Politikas teisme pareiškė, kad jis citavo Šventąjį Raštą, o ne tyčiojosi iš LGBTQ+ bendruomenės.

Nevyriausybinės organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ steigėja Lina Plieniūtė teisme liudijo, kad P. Gražulis savo pasisakymais įžeidė LGBTQ+ vaikus auginančius tėvus.

Jarmo.net primena, kad praėjusių metų gruodį Seimas atėmė iš P. Gražulio mandatą dėl Konstitucijos sulaužymo, kai politikas balsavo už socialdemokratą Liną Jonauską. Dėl to buvusiam Seimo nariui 10 metų uždrausta kandidatuoti į Seimą.
Naujesnė Senesni