„Eurovizijos“ nugalėtoja(s) Nemo sako, kad „non-binary“ vėliava arenoje buvo uždrausta: „Aš vis tiek tai padariau“

Nebinarios lyties „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtoja(s) Nemo teigia, kad turėjo slapta į šeštadienį vykusį didįjį finalą įsinešti „non-binary“ (lt. nebinarios lyties tapatybę) simbolizuojančią vėliavą, nes organizatoriai nurodė, kad arenoje ji neleidžiama.

Nemo | Jarmo.net koliažas (Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Su daina „The Code“ Nemo gegužės 11 d. užėmė pirmąją vietą konkurse. Šioje dainoje pasakojama apie šveicaro(ės) tapatybės paieškas ir priėmimą, rašo thepinknews.com.

Per prieštaringai vertinamą konkursą Nemo, atstovaudama(s) savo šaliai, pasirodė ant scenos laikydama(s) balta, geltona, juoda ir violetine spalvomis pažymėtą vėliavą, simbolizuojančią nebinarios lyties tapatybės asmenis.

Po Šveicarijos pergalės kalbėdama(s) spaudos konferencijoje, 24 metų atlikėja(s) pažėrė kritikos Europos transliuotojų sąjungai (EBU), kuri organizuoja „ Euroviziją“, sakydama(s), kad ji(s) turėjo slapta į Malmėje esančią areną įsinešti savo vėliavą.

Paklausta(s) apie pasirodžiusius pranešimus, kad gerbėjams buvo uždrausta į areną įsinešti „non-binary“ simbolizuojančias vėliavas, Nemo sakė, kad tai yra „neįtikėtina“, ir kalbėjo, kad EBU taiko „dvigubus standartus“.

„Turėjau slapta įsinešti savo vėliavą, nes „Eurovizijos“ organizatoriai pasakė „ne“, bet aš vis tiek tai padariau, todėl viliuosi, kad dalis žmonių taip pat panašiai pasielgė. Bet, turiu galvoje, tai akivaizdžiai dvigubi standartai“, – sakė ji(s).

Nemo spaudos konferencijoje taip pat atskleidė, kad netyčia sudaužė savo trofėjų po to, kai šis jam(ai) buvo įteiktas.

„Trofėjų galima pataisyti, galbūt Euroviziją irgi reikia retkarčiais šiek tiek pataisyti“, – sakė ji(s).

Šiais metais „Eurovizija“ pažymėta masiniais protestais ir raginimais ją boikotuoti dėl to, jog konkurse buvo leidžiama dalyvauti Izraelio, kariaujančio su „Hamas“, atstovei.

Likus kelioms valandoms iki „Eurovizijos“ finalo pradžios, įtampa pasiekė naują tašką, kai vienas iš favoritų olandas Joostass Kleinas buvo diskvalifikuotas dėl kilusio konflikto tarp jo ir vienos iš prodiuserių komandos narės.

Tuo metu Airijos atstovas(ė), nebinarios lyties Bambie Thug pareiškė, kad EBU atmetė jo(s) prašymą į pasirodymą įtraukti ženklus, kuriais išreiškiamas palaikymas Palestinai.

„Velniop EBU, man tai daugiau net neberūpi“, – po pasirodymo konkurse nusivylimą žurnalistams išreiškė Bambie Thug.

Nepasitenkinimo tuo, kaip EBU reagavo į Izraelio norą dalyvauti „Eurovizijoje“, neslėpė ir Nemo. Ji(s) dėstė, kad menininkams tai buvo intensyvi, ne visuomet maloni patirtis.

„Įvyko daug dalykų, kurie, atrodo, nebuvo susiję su meile ir vienybe, ir tai mane labai nuliūdino“, – kalbėjo Nemo.
Naujesnė Senesni