Po pirmojo prezidento rinkimų turo Raskevičius pažėrė kritikos socialdemokratams ir liberalams: aptarė kandidatų poziciją dėl partnerystės ir Stambulo konvencijos

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius, aptardamas prezidento rinkimų pirmajame ture rezultatus, pareiškė, kad debatuose, kuriuose kandidatai turėjo išreikšti nuomonę apie partnerystę, Stambulo konvenciją, tik Laisvės partijos iškeltas kandidatas Dainius Žalimas ir premjerė Ingrida Šimonytė atstovavo progresyvios ir vakarietiškos Lietuvos poziciją.

Tomas Vytautas Raskevičius, Dainius Žalimas ir Ingrida Šimonytė | Jarmo.net koliažas (Viktorijos Chornos ir Eglės Norvilytės nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Kai debatų metu reikėjo kalbėti apie partnerystę, smurtą prieš moteris ar poreikį riboti minkštąją ruSSijos galią, Dainius Žalimas ir Ingrida Šimonytė buvo vieninteliai kandidatai, atsistoję progresyvios ir vakarietiškos Lietuvos pusėje“, – pirmadienį rašė jis socialiniame tinkle „Facebook“.

Pasak T. V. Raskevičiaus, kai kurios politinės jėgos neparodė tokio paties ryžto atstovauti vakarietiškoms vertybėms, kokį pademonstravo Laisvės partija.

„Laisvės partija šiuose rinkimuose nedėjo į krūmus ir sėkmingai kėlė savo kandidatą. Tuo tarpu Liberalų Sąjūdis iš vis nematė reikalo vargintis dėl vakarietiškos ir progresyvios stovyklos atstovavimo, o socialdemokratai su Vilija Blinkevičiūte priešakyje atsisėdo už Gitano Nausėdos, kuris su gėjais valgo picą, Stambulo konvenciją vadina „genderistine“ ir moterų kvotų principingai nepalaiko. Nieko naujo – šią dviveidystę ir amebiškumą puikiai matome ir balsavimų Seime metu“, – įsitikinęs politikas.

T. V. Raskevičius taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad rinkimuose būta kandidatų, kurių požiūris į nacionaliniam saugumui svarbius klausimus kelia didelį susirūpinimą.

„Didžiausias rinkimų šokas yra tai, kad 100K (tūkstančių, – jarmo.net past.) Lietuvos žmonių balsavo už kandidatą, kuris būtų pirmas išvažiavęs parvežti saulės iš maskvos“, – apie Eduardą Vaitkų rašė jis.

Seimo Žmogaus teisių pirmininkas, turėdamas galvoje Remigijų Žemaitaitį, taip pat pažymėjo: „Dar 130K žmonių balsavo už kandidatą, kuris viešai ragino imti pagalį ir užmušti žydą“.

„Tokius kandidatus kuria dabartinės valdžios (kurios dalimi, teisybės dėlei, aš pats esu) negebėjimas iki galo principingai atsistoti vakarietiškų vertybių ir žmogaus teisių pusėje ne tik perkant amerikietiškus trankus, bet ir priimant partnerystę, Stambulo konvenciją ir greitai sprendžiant kitus „socialiai jautrius“ klausimus. Ketverius metus tampėmės dėl partnerystės – neduok Die, kad ateinančius ketverius jau reikėtų gelbėti Lietuvos suverenitetą“, – teigė T. V. Raskevičius.

Politikas akcentavo, kad Laisvės partija ir jis pats niekada neslėps savo požiūrio ir toliau dalyvaus visuose rinkimuose siekiant išsaugoti progresyvią ir vakarietišką Lietuvos poziciją.

„Laisvės partija nesislėps. Aš irgi niekur nesislėpsiu. Mes ir toliau dalyvausime visuose rinkimuose, kad progresyvi ir vakarietiška darbotvarkė ir toliau išliktų pagrindine Lietuvos vizija. Pasirinks Lietuvos žmonės ir aš neturiu nė menkiausios abejonės, kad šviesa nugalės tamsą“, – rašė T. V. Raskevičius.

Antrajame rinkimų ture susirungs perrinkimo siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda ir konservatorių iškelta kandidatė I. Šimonytė. 
Naujesnė Senesni