Įvyko pirmosios Lietuvoje LGBT+ rekolekcijos

Balandžio trečiąjį savaitgalį Palendriuose buvo suorganizuotos ir įvyko pirmosios Lietuvoje rekolekcijos, skirtos tikintiems LGBT+ žmonėms bei jų artimiesiems. Rekolèkcijos (lot. recollectio – susikaupimas) Katalikų Bažnyčioje – dvasinės pratybos, intensyvios maldos ir susikaupimo laikas. Jų tikslas – dvasinis ir moralinis atsinaujinimas, tikėjimo atgaivinimas, religingumo stiprinimas (VLE).

„Facebook“ puslapio „LGBT katalikai ir draugai“ nuotr.


Parengta pagal „LGBT katalikai ir draugai“ informaciją

LGBTkatalikai@gmail.com

Rekolekcijų dalyviai buvo pakviesti kartu išgyventi bendrystės ir tikėjimo tikrovę, kartu su broliais benediktinais dalyvavo Valandų liturgijoje, dalinosi savo patirtimi atsiskleidžiant sau ir kitiems. Norintieji ėjo individualaus dvasinio pokalbio ar išpažinties. Šių rekolekcijų dvasiniai vadovai buvo tėvas Gregory Casprini OSB ir br. kun. Evaldas Darulis OFM. Brolis Evaldas yra Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) parapijos LGBT+ grupės vadovas.

„Facebook“ puslapio „LGBT katalikai ir draugai“ nuotr.

Gregory Casprini susirinkusiems pristatė savo apmąstymus apie maldos, kaip dvasinio teksto, konstruktą, jų skirtingas prigimtis, psalmodiją, monologiškos struktūros maldas (Valandų liturgijoje jos buvo kartu giedamos lotynų kalba). Tėvas Gregory dalinosi: ,,Psalmės yra visos Biblijos santrauka maldos būdu, kaip širdies apmąstymas”. Rekolekcijų dvasinis vadovas br. Evaldas palietė ir daugiau grupei svarbių temų: žmogaus ir Dievo laisvė, ar Dievui yra svarbios žmonių skirtybės taip, kaip mums dabar? Dievo meilė ir meilė Dievui buvo palydinti ir stiprinanti žinia dalyviams.

,,Rekolekcijos buvo labai įdomios. Sužinojau daug įvairių dalykų. Priėmimas buvo labai šiltas ir draugiškas. Susipažinau su įdomiais žmonėmis ir turiningai praleidau laiką.” – atsiliepimuose rašo viena iš dalyvių.

„Facebook“ puslapio „LGBT katalikai ir draugai“ nuotr.

LGBT+ katalikų grupelė Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) parapijoje susikūrė prieš keletą metų vienos LGBT+ vaiką auginančios mamos, kuri norėjo suburti bendrus sunkumus patiriančius žmones, iniciatyva. Šios grupės tikslas yra savitarpio parama tikintiems žmonėms, kurie dažnai yra atstumiami ir tikinčių žmonių, ir pačios LGBT+ bendruomenės, nes yra ne tik LGBT+ ar jų artimieji, bet ir praktikuojantys katalikai. Rekolekcijas organizavusi Ausma Sakalauskaitė sako, kad kitos rekolekcijos, tikėtina, bus planuojamos rudenį ir kviečia sekti grupės ,,LGBT+ katalikai” feisbuko paskyrą. Šį kartą renginys buvo uždaras ir į jį buvo pakviesti tik grupelės žmonės.
Naujesnė Senesni