Popiežius Pranciškus smerkia prieš LGBTQ+ nusiteikusius religinius konservatorius

Popiežius Pranciškus kritikuoja religinius konservatorius, kurie nepritaria jo sprendimui, pagal kurį kunigams leidžiama palaiminti tos pačios lyties poras.

Popiežius Pranciškus | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Konservatyvu prie ko nors prisirišti ir nenorėti pamatyti toliau. Tai savižudiškas požiūris, nes viena yra atsižvelgti į tradicijas, atsižvelgti į praeities įvykius, bet visai kas kita – užsidaryti dogmatiškoje dėžutėje“, – interviu laidai „60 minučių“ kalbėjo pontifikas.

Popiežius homoseksualumą pavadino „žmogišku faktu“. Aiškindamas savo pareiškimą, pasakytą praėjusių metų gruodžio mėnesį, kai jis patikino, kad Romos katalikų kunigai gali palaiminti tos pačios lyties poras, jis taip pat pareiškė, kad leido nelaiminti santuokos. „To negalima padaryti, nes tai nėra sakramentas. <...> Bet palaiminti kiekvieną žmogų – kodėl gi ne?“ – tęsė jis.

Pontifikas pridūrė, kad „palaiminimas skirtas visiems“.

Praėjusių metų lapkritį popiežius atleido Teksaso (JAV) vyskupą Josephą Stricklandą, kuris tapo vienu iš pagrindinių pontifiko kritikų, pareiškęs, kad popiežius pernelyg liberalus LGBTQ+ teisių klausimais. J. Stricklandas savo radijo laidoje apkaltino popiežių bandymu sumenkinti katalikų tikėjimą. Tačiau popiežius atmetė kaltinimus peikdamas tuos katalikus, kurie per daug dėmesio skiria kritikai dėl tos pačios lyties porų laiminimo, nors laimina kitus „nusidėjėlius“.

Sausio mėnesį popiežius apgailestavo, kad daugelis supykusių katalikų nenori įsitraukti į „brolišką diskusiją“, o nedelsdami daro „bjaurias išvadas“.
Naujesnė Senesni