16-metis neonacis išvengė grotų po grasinimų iššaudyti „pride" dalyvius

Ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistų „Feuerkrieg Division“ grupuotės pasekėjas Lietuvoje planavo teroro išpuolį, tačiau Lietuvos teisėsaugininkai užkirto tam kelią. 1999 metais gimusiam vaikinui buvo skirta bemaž pusantrų metų nelaisvės. Tačiau Didžiojoje Britanijoje kitam paaugliui pasisekė labiau. Atvirai  neonacistinius įsitikinimus deklaruojančios grupuotės narys už grotų nesės. 

Jaunuolis tikino norėjęs pasirodyti prieš bendraamžius | Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

16-metis vaikinas, vadinamas vienu jauniausiu teroristu Didžiojoje Britanijoje, išvengė realaus laisvės atėmimo už tai, kai ragino ir skatino pasmaugti LGBTQ+ bendruomenės narius bei iššaudyti „Pride“ eisenos dalyvius. Jaunasis teroristas taip pat buvo nusitaikęs ir į žydus. 

Bylos duomenimis, neapykantą vaikinas ėmė kurstyti ir prie neonacių tinklalapio prisijungė būdamas vos 13-kos metų.

Prieš teismą stojęs paauglys vietoje realios laisvės atėmimo bausmės turės 24 mėnesius dalyvauti programoje, pagal kurią bus keičiamas jo elgesys.

Didžiosios Britanijos pareigūnai nustatė, kad šis berniukas platino teroristinius leidinius, o būdamas 13-kos metų prisijungė prie neonacių tinklalapio „Fascist Forge“, kuriame ragino pasmaugti homoseksualius asmenis, taip pat deginti žydų bendruomenės žmones.

Paauglys kaupė daugybę teroristinių leidinių, kuriuose buvo pateiktos išsamios instrukcijos, kaip pasigaminti sprogmenų, Molotovo kokteilių. Leidiniuose būta instrukcijų, kaip naudotis ginklais: automatais ir peiliais.

Būdamas 14-kos metų šis paauglys tapo uždraustos neonacių teroristinės organizacijos „Feuerkrieg Division“ nariu ir į ją užverbavo dar 5 jaunuolius.

Policijos pareigūnai paauglį sulaikė jo močiutės name, kuriame jis gyveno.

Vaikinas teisinosi, kad nusikalstamą veiką vykdė ne dėl savo homofobiškų, rasistinių ar antisemitinių įsitikimų, o norėdamas pasirodyti esantis šaunus.

Prokuroras Jenny Hopkins komentavo, kad jaunas radikalo amžius išties stebina. „Jis teigė, kad jo pažiūros nėra rasistinės, esą jis tiesiog norėjo pasirodyti kietas, tačiau surinktų įrodymų visuma paskatino jį prisipažinti kaltu dėl teroristinės medžiagos laikymo ir platinimo“, – žiniasklaidai aiškino prokuroras.
Naujesnė Senesni