Gėjus įžeidęs Telšių mokytojas stos prieš etikos komisiją (papildyta)

Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje technologijas dėstantis Saulius Damanskis paragino homoseksualius asmenis gydyti sunkiu fiziniu darbu. Dėl tokio viešai parašyto komentaro socialiniuose tinkluose pedagogas bus svarstomas ugdymo įstaigos direktoriaus sudarytoje etikos komisijoje. Antradienį įvykį trumpai pakomentavo ir mokyklos direktorius.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pirmasis pedagogo komentarą pastebėjo ir apie jį paskelbė atlikėjas Ruslanas Kirilkinas. Savaitgalį kilus diskusijoms, ar gali taip mintis dėstyti vaikus ugdantis žmogus, jarmo.net kreipėsi į Telšių rajono savivaldybę, kuri yra viena iš gimnazijos steigėjų.

Pirmadienį Telšių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Lina Leinartienė atsakydama raštu į pateiktus klausimus komentavo, kad veiksmų jau imtasi.

Ekrano nuotrauka

„Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriui anksčiau nebuvo žinoma apie tokį Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos mokytojo parašytą komentarą. Informaciją sužinojome šį rytą. Skyrius jau susisiekė su mokyklos administracija ir pasidomėjo apie susidariusią situaciją“, – tikino ji.

L. Leinartienė aiškino, kad vadovaujantis Pedagogų etikos kodeksu, kiekviena švietimo įstaiga nusistato savo bendruomenės pedagogų etikos ir elgesio normas.

„Įstaigos vadovas, vadovaudamasis Kodeksu, sudarė etikos komisiją, kuri išnagrinės ir įvertins susidariusią situaciją ir priims atitinkamą sprendimą. Skyrius komentarą, kuriuo galimai kurstoma neapykanta, vertina neigiamai“, – teigė L. Leinartienė.

Jarmo.net mėgino susisiekti ir su komentarą parašiusiu mokytoju, tačiau S. Damanskis į žinutę socialiniuose tinkluose iki pirmadienio 16 val. neatsakė.

„Dėl komentaro, parašyto internetinėje erdvėje, mokytojas Saulius Damanskis pateikė raštišką paaiškinimą. Jo elgesys bus svarstomas gimnazijos etikos komisijos posėdyje“, – portalą jarmo.net informavo Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos direktorius Robertas Ežerskis.

Kaip matyti iš R. Kirilkino paskelbtos ekrano nuotraukos, šis mokytojas užgaulų ir prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą komentarą parašė iš savo „Facebook“ paskyros komentuodamas naujieną apie „Instagram“ žvaigždžių Naglio Bieranco ir Luko Griciaus sužadėtuves.

„Nuo ped*rastijos geriausi vaistai – sunkus fizinis darbas“, - rašė pedagogas.

Jarmo.net primena, kad tai – ne pirmas kartas, kai Telšiuose nutinka panašaus pobūdžio incidentas. Dar 2017 metais žiniasklaidą pasiekė informacija iš kitos Telšių mokyklos – Žemaitės gimnazijos – apie tikybos mokytoją, kuri LGBT+ asmenis prilygino kanibalams ir serijiniams žudikams. Negana to, tikybos mokytoja nusprendė papasakoti mokiniams ir apie tai, kaip homoseksualūs asmenys užsiima seksu.Ši pamoka tąkart baigėsi skandalu.
Naujesnė Senesni