Kas vyksta LGBTQ+ pasimatymuose?

Vasario 14-ąją, meilės dieną, pasitinkame uždaryti namuose. Šįkart laiką leidžiame kitaip nei esame įpratę. Tačiau jeigu daugeliui žmonių tai pirmas kartas, kai laiką leisti kartu su mylimaisiais jie priversti už uždarų durų, LGBTQ+ dažniausiai slepiasi nuolat, nes pasimatymų metu ramiai nepavyksta net pražingsniuoti gatve susikibus rankomis. Plačioji visuomenės dalis turbūt nenujaučia, ką reiškia LGBTQ+ žmogui eiti į pasimatymą, kai šalyje tvyro tokia homofobiška atmosfera.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Universiteto LGBT+ grupės" laidoje „Aš ne prieš juos, bet..." LGBTQ+ pašnekovai dalijosi savo istorijomis.

Drąsa sužavėjo


„Tai buvo pirma mergina, kuriai pajaučiau stiprius jausmus. Mokėmės toje pačioje mokykloje: aš 11-oje klasėje, o ji – abiturientė“, – laidoje pasakojo Lina (vardas pakeistas). 

 

Susipažinusios per bendras popamokines veiklas, merginos ėmė bendrauti. „Pamenu, kad ji ėjo į kažkurią pamoką ir pradėjome kalbėti apie neheteroseksualią tapatybę ir išsaiškinome, kad tiek viena, tiek kita dar nežinojome, kas kam patinka ir kas dedasi tiek širdyje, tiek smegenyse. Ir po šio pokalbio praėjus kelioms savaitėms atėjo nušvitimas, kad ji man labai patinka. Aš ją įsimylėjau ir tą jausmą jaučiau pusę metų. Kaip meilei be atsako – visai nemažas periodas“, – kalbėjo Lina. 

Ji tikino, kad ilgą laiką svajodavo, tačiau kartu ir bijodavo. „Atrodė, kad visos tos gražios svajonės, kas būtų, jeigu mes būtume pora, jos toliau palaikė tą meilės jausmą, bet tuo pat metu buvo labai baisu kažką jai pasakyti apie tai, nes bijojau, kad ji taip nesijaus ir atstums“, – prisiminė Lina.

Asociatyvi pexels.com nuotr.

Mergina išgyveno ne tik dėl to, kad ją gali atstumti kaip žmogų, bet ir dėl to, nes ją gali atstumti ir dėl seksualinės orientacijos. 

„Kalbėjome su ja apie tai, kad ji jaučia trauką tos pačios lyties žmonėms, bet vis tiek buvo baimė. O tada praėjo pusė metų, atėjo pavasaris ir aš supratau, kad aš turiu keletą mėnesių, kol ji baigs mokyklą ir išvažiuos studijuoti į kitą šalį. Ir tai reiškia, kad jeigu aš išvis noriu kažką daryti ir tikėtis, reikia pradėti veikti dabar“, – sakė ji. 

Lina pakvietė savo mylimąją į pasimatymą. „Abi į jį ėjome su tokiu įsitikinimu, kad čia labiau draugių susitikimas nei romantinis pasimatymas, bet aš vis tiek labiau džiaugiausi tuo jausmu, kad aš kažką pakviečiau į pasimatymą ir dabar jame esu“, – kalbėjo mergina.

Pasimatymo pabaigoje sukaupusi visą drąsą Lina prisipažino meilėje. „Ji gražiai ir švelniai, ir draugiškai pasakė, kad ji taip nesijaučia, kad ji mane mato kaip labai artimą draugę, bet nejaučia romantinių jausmų. Bet po to ji pasakė, kad apskritai laiko mane labai drąsia ir manimi didžiuojasi, kad aš ją pakviečiau ir prisipažinau savo jausmus“, – kalbėjo mergina. 

Jos apsikabino, pasibučiavo, tuomet Linos mylimoji sėdo į autobusą ir išvažiavo. „Jaučiau natūralų nusivylimą, bet tuo pat metu buvo daug laimės ir pozityvumo, nes buvau suprasta ir įvertinta“, – kalbėjo Lina. 

Praeiviai jaučia pareigą įsikišti


Tad net ir atstūmimai gali būti gražūs. Kita vertus, Lina pastebėjo, kad praeiviai neretai jaučia pareigą iškloti savo poziciją, ką galvoja apie meilę tarp tos pačios lyties asmenų.

„Tačiau esu turėjusi ir patirčių, kai ėjau į pasimatymus su merginomis ir kažkas nuspręsdavo, kad tai yra puiki proga įsiterpti ir pasakyti savo pakankamai šlykščią nuomonę arba numesti kokį komentarą", – kalbėjo ji. 

Lina kalbėjo, kad tuo metu stengiasi nekreipti dėmesio ir pasišalinti. „Jeigu kažkas rėkauja, šūkauja, reikia nueiti toliau, nes nematau prasmės ginče. Jeigu galiu, išeinu ir stengiuosi tą prisiminimo dalį apie pasimatymą padėti į šoną ir susikoncentruoti į tas, kas yra gražu“, – teigė mergina.

„Paėmiau jam už rankos ir tiesiog vedžiau visą tą laiką nuo Gedimino prospekto iki stoties. Kai mes priartėjome prie Halės turgaus, sutikom 2 žmones, praėjom ir aišku vienas iš jų turėjo atsisukti ir prasidėjo“, - pasakojo kitas pašnekovas Saulius (vardas pakeistas). 

Vaikinų pora sulaukė užgauliojimų vien dėl to, nes ėjo susikibę rankomis.
Naujesnė Senesni