Krikščioniška mokykla agituoja prieš Stambulo konvenciją, partnerystės įstatymą ir sako, kad tai - jos vertybės

Vilniuje įsikūrusiosios Šv. Juozapo mokyklos administracija ragina pasirašyti prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą peticiją, prieštaraujančią partnerystės įstatymui, taip pat siunčia nuorodą ir į peticiją, kurioje smerkiamas Stambulo konvencijos ratifikavimas. Jarmo.net redakcija turi elektroninius laiškus, kurie buvo išsiuntinėti mokyklos viduje. Tuo metu Šv. Juozapo mokyklos atstovai dėkoja už susidomėjimą jų mokykla, bet situacijos komentuoti nėra linkę.

Jarmo.net koliažas

Žmogaus teisių aktyvistams kyla klausimas, ar pačioje mokykloje yra gerbiamos LGBTQ+ narių ir merginų moksleivių teisės - būtent minėti teisės aktai, prieš kuriuos taip nuožmiai pasisakyti ragina krikščioniška ugdymo įstaiga, padėtų užtikrinti šių visuomenės grupių apsaugą nuo smurto, neapykantos ir nelygybės.

Į šį jarmo.net klausimą mokykla neatsakė.

Laiškas su nuorodomis į peticijas buvo paviešintas socialiniame tinkle „Facebook" antradienį, o įraše užvirė diskusija, ar gali mokykla agituoti pasisakyti politiniais klausimais. 

Tačiau trečiadienio popietę įrašas, kuriame paviešintas laiškas, viešai jau nebebuvo matomas.

„Dėkojame už Jūsų susidomėjimą mūsų Mokykla. Jei norite plačiau susipažinti su Mokyklos vertybėmis ir teikiamomis paslaugomis, kviečiame apsilankyti mūsų interneto svetainėje. Detalesnė informacija teikiama tik bendruomenės nariams", - tokį atsakymą į jarmo.net užklausą trečiadienį pateikė Šv. Juozapo mokyklos administratorė Anželika Bajoraitė.

Jarmo.net turimame laiške, kurį Šv. Juozapo mokyklos administracija išsiuntė mokykos bendruomenei, yra rašoma: „Būkite pilietiški: ne tik pasirašykite, bet ir paraginkite dar bent 10 savo bičiulių, draugų ar šeimos narių taip pat pasirašyti šias dvi peticijas". 

Laiške taip pat akcentuojama, kad „kuo didesnė dalis visuomenės išsakys savo nepritarimą šiems teisės aktams, tuo didesnė tikimybė, kad Seime jie bus atmesti".
Naujesnė Senesni