Kunigo A. Toliato raginimas įskaudino žmogaus teisių gynėjus, šis atkerta norėjęs skatinti diskusiją

Garsaus kunigo Algirdo Toliato „Facebook" paskyroje - raginimas pasirašyti prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą peticiją, kurioje nepritariama tos pačios lyties porų partnerystės įteisinimui. Be to, dvasininkas ragina pasirašyti ir antrąją peticiją - prieš Stambulo konvenciją, kurioje pasisakoma už moterų apsaugą nuo smurto.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Toks A. Toliato įrašas supykdė LGBTQ+ teisių aktyvistus. Agnė Kulitaitė savo „Facebook" paskyroje pirmadienį rašė: „Kadangi šiandien pasirodė sutanos komandos atstovo Algirdo Toliato post'as, kuriame jis dalinasi gautu laišku ir nepaisant to, kad vėliau bando taisyti situaciją komentaruose aiškindamas, kad jis juo pasidalino tik tam, kad keltų diskusiją, manau, kiekvienas gebantis skaityti supranta tokį jo žingsnį. Ta proga aš vėl dalinuosi savo tekstu ir nesigailiu nei vienu ten parašytu žodžiu. Beje, Toliatai, atrodei visai nieko".

Ekrano nuotr.

Anot jos, Katalikų bažnyčios atstovai pirmieji išstoja nepritardami žmogaus teisėms. „Tai du vienas kitą mylintys vyrai susituokti negali, tai moteris ląstelių gniutulo iš savo organizmo pašalinti neturėtų, nes čia, matai, šventa gyvybė, tai ikivedybinis seksas – mirtina nuodėmė. Galėtum tikėtis, kad ilgą nosį taip noriai į svetimus reikalus kišantys kunigėliai patys šventi ir švaručiai it pirmasis sniegas, bet kur tau", - teigė A. Kulitaitė.

 

Kadangi šiandien pasirodė sutanos komandos atstovo Algirdas Toliatas post'as, kuriame jis dalinasi gautu laišku ir...

Posted by Agnė Kulitaitė on 2021 m. vasario 22 d., pirmadienis

Mergina priminė dvasininkams jų pačių nuodėmes. „Bet veidmainiškumas, nors ir bjauru, dar ne nusikaltimas. Skirtingai negu vaikų pornografijos laikymas ir jos siuntinėjimas kitiems. Jei negirdėjote, tą darant neseniai buvo prigauti du kunigėliai – vienas iš Šiaulių, kitas iš Panevėžio", - rašė ji.

Pasak A. Kulitaitės, tai - viena dienos šviesą pasiekusi istorijų, bet net baisu pagalvoti, kiek jų yra užtildytų. 

„Labai teisingai pastebėjęs yra Lukas Ramonas: jei bet kokia kita organizacija patirtų tiek skandalų dėl pedofilijos, ji jau seniausiai būtų uždaryta, o štai katalikų bažnytėlė varo pirmyn kiaulės akis įsistačiusi ir vargo nemato", - pykčio neslėpė ji.

„Niekada nesuprasiu, kodėl reikia tiek purkštauti ir eikvoti energijos, kad kažkam sutrukdyti tapti pagaliau pilnaverčiais šios visuomenės nariais priėmus tą nelemtą Partnerystės įstatymą. Jūsų bėda ne LGBT žmonių gyvenimas, jūsų bėda - pyktis", - teigė aktorius Aistis Mickevičius.

Kunigas A. Toliatas antradienį paaiškino, kad esą pasidalindamas nuorodomis į peticijas kvietė diskutuoti.
 
„Dėl vakarykščio pasidalinimo. Girdžiu pastabas, kad tai skamba kaip agitacija. Nors mano tikslas buvo tiesiog spontaniškas kvietimas pasigilinti į šią tema. Todėl ištrinu tą dalį kuri kalba apie peticijas. Nes čia kiekvienas pats turi priimti sprendimą pasitaręs su savo sąžine.
 
Manau vyskupų konferencijos laiškas labai gražiai pasisako šiuo klausimu. Tiek apie būtinybę aktyviai ginti moterų teises, bet kartu perspėdamas, kad tas dokumentas kaip traukinys, kuriame yra ir daugiau vagonų. Kalba eina apie dirbtinai konstruojamas socialines lytis. Čia tema labai subtili. Verta gilesnių diskusijų ir apmąstymų. Nors kita vertus labai tikėtina, kad traukinys jau pravažiavęs ir gali diskutuoti nediskutavęs", - antradienį savo „Facebook" paskyroje rašė A. Toliatas.
Naujesnė Senesni