Laisvės frakcija įvertino pirmąsias 100 dienų Seime: pagreitį įgauna svarbūs įstatymai

Vasario 20 d. suėjo šimtas dienų, kai dirba naujai išrinktas Seimas. Laisvės frakcija jame turi 11 mandatų. Jos seniūnė Ieva Pakarklytė sako, kad aktyvų darbą parlamente vertina kaip rinkėjų suteiktą mandatą imtis tikrų pokyčių, net jei kažkam tai atrodo per daug radikalu - taip rašoma pranešime žiniasklaidai.

Seimo kanceliarijos nuotr.


I. Pakarklytė priminė svarbiausias Laisvės frakcijoje aptariamas temas

„Seime aktyviai veikiame žmogaus teisių, švietimo, ekonomikos, sveikatos, lyčių lygybės, gyvūnų gerovės ir kitose srityse. Mūsų deleguoti ministrai ekonomikos ir inovacijų, teisingumo bei susisiekimo ministerijose ėmėsi ilgai lauktų pokyčių“, – teigia I. Pakarklytė.

Ji akcentavo, kad Laisvės frakcija pateikė nedidelio kiekio narkotikų turėjimo dekriminalizacijos projektą, kuriam buvo pritarta Seime, o šiuo metu rengiami partnerystės ir asmenvardžių rašybos lotyniškais rašmenimis įstatymų projektai.

Tuo metu Seimo Pirmininko pavaduotojas Vytautas Mitalas įsitikinęs, šis Seimas turi šansą pagerinti įvaizdį visuomenės akyse.

Seimo kanceliarijos nuotr.

„Darbotvarkėje – teisėkūros kultūros gerinimas. Asmeniškai sieksiu, kad Seimo institucija nebūtų „įstatymų kepykla“. Visi siūlomi teisės aktai turi būti parengti kokybiškai, įvertintos alternatyvos – kad jie būti naudingi žmonėms. Vienam įstatymui priimti skiriamo laiko pastarųjų kadencijų metu vis mažėjo, su tuo mažėjo ir galimybių priimti kokybiškus įstatymų projektus. Tokią įstatymų infliaciją galime ir turime sustabdyti“, – teigia V. Mitalas.
Naujesnė Senesni