A. Armonaitė įvertino „šešėlinės Vyriausybės" užmačias pašalinti Raskevičių iš ŽTK pirmininko pareigų

Parašus prieš homoseksualų parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių rinkę, visuomenininkais save skelbiantys peticijos autoriai sulaukė Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės reakcijos. Po pirmadienį plačiai nuskambėjusio Petro Gražulio raginimo Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininko pareigas einantį T.V.Raskevičių pakeisti kitu Seimo nariu, politikė dėstė, kad tam nėra pagrindo.

Jarmo.net koliažas


Ministrė A. Armonaitė pareiškimą išplatino po to, kai pirmadienį šešėlinė Vyriausybė pranešė remianti peticijos prieš T. V. Raskevičių iniciatorius.

„Mes jau beveik metus kovojame su pandemija, kurios pasekmės dar kurį laiką jausis mūsų kasdienybėje, verslo aplinkoje ir žmonių savijautoje. Tačiau kita Seimo pusė užuot susitelkusi su šalies žmonėmis, medikais ir verslininkais renkasi kūrenti neapykantos laužą", - P. Gražulio ir jam prijaučiančių Seimo narių pasisakymus įvertino A. Armonaitė.

Tomas Vytautas Raskevičius | Facebook nuotr.

Pirmadienio vakarą savo „Facebook" paskyroje ministrė taip pat rašė: „Kalbu apie mūsų bendražygį, Žmogaus teisių komiteto pirmininką Tomą Vytautą Raskevičių, dėl kurio atstatydinimo (už ką, kodėl, nieks nežino) yra registruojamos rezoliucijos bei neva tai surinkti „žmonių parašai”, o šios valios įgyvendinimo dabar prioritetiniu klausimu imsis Karbauskio „Šešėlinė Vyriausybė”.

Pasirinko pulti žmogų, kurio išsilavinimas, žinios, kompetencija ir nuoširdžios intencijos dirbti žmogaus teisių srityje ir išspręsti įsisenėjusias problemas nekelia abejonių. Akimirką, kai labiausiai reikia susitelkimo, o žmogaus teisių problemos tampa ypatingai reikšmingos – tai ir išaugę depresijos ir savižudybių skaičiai, atsakomybė už savo ir aplinkinių sveikatą, pagalba tiems, kas yra sunkiausioje padėtyje", - komentavo A. Armonaitė.

Mes jau beveik metus kovojame su pandemija, kurios pasekmės dar kurį laiką jausis mūsų kasdienybėje, verslo aplinkoje ir...

Posted by Aušrinė Armonaitė on 2021 m. vasario 22 d., pirmadienis

 Pasirašiusiųjų skaičius kelia abejonių

Nors homofobiško turinio peticijos autoriai skelbia surinkę daugiau nei 300 tūkst. parašų, toks skaičius kelia abejonių: pasirašantys asmenys neprivalėjo savęs identifikuoti ar pateikti galiojančio elektroninio parašo, iš to paties kompiuterio vartotojai galėjo pildyti duomenis neribotą kiekį kartų. Apie tai jarmo.net jau rašė šioje publikacijoje: Skandalingoji peticija prieš T. V. Raskevičių kelia abejonių dėl tikrojo pasirašiusiųjų skaičiaus

Tarp kvietusių pasirašyti prieš T.V.Raskevičių nukreiptą peticiją - ir Seimo narys Petras Gražulis | Stop kadras

Konstitucinės teisės ekspertas, advokatas Petras Ragauskas portalui lrt.lt komentavo, kad ši peticija ne tik neatitinka Lietuvos įstatymų, nes nėra pasirašyta jokiu tikru parašu, bet ir balansuoja ties įstatymų pažeidimų riba.

„Nurodymas diskriminuoti asmenį, skatinimas, raginimas tai daryti dėl jo įsitikinimų, pažiūrų ar orientacijos, pagal įstatymą yra prilyginamas diskriminacijai", - LRT radijui teigė P. Ragauskas.

Tuo metu P. Gražulis pirmadienį pareiškė, kad esą homoseksualaus Seimo narys T.V.Raskevičius diskredituoja šeimos institutą.
Naujesnė Senesni