Dėl V. Tomkaus publikacijos apie „pederastų valdžią" pradėtas ikiteisminis tyrimas

„Respublikos leidinių" vyriausiasis redaktorius Vitas Tomkus atsidūrė teisėsaugos akiratyje. Dėl kovo 9 dieną portale respublika.lt pasirodžiusios žurnalisto publikacijos, kurioje kalbama apie „pederastų valdžią", Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo.

Jarmo.net koliažas



V. Tomkaus teksto antraštėje rašoma „Gerovės valstybė yra pederastų valdžia plius viso pasaulio skaitmenizacija", o publikacijoje priduriama: „Suprantu, kad ten turinys atitinka Seimo koalicijos partnerių iš LGBT skonį, bet man tos sėdynės, juodaodės ar vaivorykštėmis padabintos, visos kaip viena atsiduoda „oranžinėmis revoliucijomis".

Be to, tekstas iliustruotas 9 nuotraukomis, o vienoje jų matyti ir Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Redakcija jarmo.net griežtai pasisako prieš neapykantos kurstymą ir patyčias bet kokiais pagrindais šalies nacionalinėje žiniasklaidoje, todėl kovo mėnesį dėl V. Tomkaus publikacijos Jarmo.net redaktorius Jonas Valaitis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Kovo 12 dieną J. Valaičiui atsiųstame Vilniaus apygardos prokuratūros pranešime apie pradėtą ikiteisminį tyrimą minima, kad tyrimas pradėtas pagal pagal BK 170 str. 2 d. (Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę).

Pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d., tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.
Naujesnė Senesni