LGBTQ+ artimieji raginami nelikti vieni: kviečia kalbėtis apie savo patirtį

Lietuvos LGBTQ+ artimieji kviečiami nelikti vieni. Lietuvos žmogaus teisių atstovė, portalo manoteises.lt redaktorė Jūratė Juškaitė antradienį paskelbtame pranešime paragino LGBTQ+ artimuosius prisijungti prie palaikymo grupės. 

Sharon McCutcheon/Pixabay nuotr

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Bičiuliai, jūsų pasirašytas laiškas išsiųstas valstybės vadovams, Seimo nariams ir katalikų bažnyčios hierarchams.

Kreipimesi taip pat paraginome autoritetą visuomenėje turinčius žmones prisidėti mažinant neapykantą prieš LGBTQ+ asmenis bei jų artimuosius.

Kviečiame susipažinti ir su viena iš atviro laiško autorių Rasa Račiene. Rasa yra LGBTQ+ artimųjų tarpusavio paramos grupės narė, kuri sako, kad „laiškas LGBT artimųjų vardu buvo kaip proveržis jausmo, kad nebenoriu tylėti“, - teigė pranešimo autorė Jūratė Juškaitė.

Jūratė Juškaitė | manoteises.lt nuotr.


Visą interviu su Rasa galite perskaityti čia.

J. Jūškaitė taip pat ragina tuos, kurie pažįsta LGBTQ+ artimųjų, kuriems reikia informacijos ir palaikymo, pasiūlyti prisijungti prie LGBTQ+ artimųjų informacijos ir paramos grupės. Šioje grupėje susitinka tėvai ir kiti LGBTQ+ žmonių artimieji

Iniciatyvos isgirsti.lt tinklalapyje rašoma, kad „sužinojus ar numanant, kad artimas žmogus neheteroseksualus, dažnai kyla įvairiausių klausimų ir jausmų. Gali būti nepaprasta priimti savo artimąjį, dukrą ar sūnų, brolį ar seserį, nelengva suprasti kylančius jausmus. Dažniausiai nėra su kuo aptarti nerimą keliančius klausimus". 

Susitikimų metu saugioje aplinkoje galima dalintis mintimis, jausmais, pasitikėti vieniem kitais. 

Grupės susitikimai vyksta Vilniuje, Naujininkuose, arba virtualiai. Prieš prisijungiant prie grupės norintys joje dalyvauti artimieji kviečiami susitikti individualiai.

Registruotis, jei norite dalyvauti grupėje ar tiesiog gauti daugiau informacijos kylančiais klausimais, galite el. p. parama@isgirsti.lt arba tel. 868412216.
Daugiau informacijos - štai čia
Naujesnė Senesni