Po grasinimo iššaudyti LGL biuro darbuotojus, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą

Antradienį Lietuvos gėjų lyga (LGL) pranešė, kad policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo susidoroti su LGBTQ+ bendruomenės teises ginančios organizacijos atstovais.

 Pragrasinta iššaudyti LGL biuro darbuotojus | Asociatyvi Lietuvos policijos nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Lietuvos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl LGL pranešimo apie gautus grasinimus susidoroti su organizacijos darbuotojais", - rašoma antradienį paskelbtame pranešime socialiniame tinkle „Facebook".

Portalui jarmo.net susisiekus su LGL atstove Egle Kuktoraite, ši patikino, kad žinutę, kurioje buvo grasinama sušaudyti visus LGL biure dirbančius žmones, organizacija gavo balandžio 4 dieną per LGL tinklalapyje įdiegtą susisiekimo formą. 

Eglė Kuktoraitė | Asmeninio archyvo nuotr.


Žinutėje buvo rašoma, kad po 7 dienų prie biuro pastato privažiuos automobilis. „Py*erasai, už 7 dienų atvarysiu su savo šmutkėm jūsų adresu ir sušaudysiu visus py*erus pastate", - taip skambėjo grasinimas.

„Dažnai gauname neapykantą kurstančių komentarų, tačiau šis ypatingai išsiskyrė savo turiniu", - kalbėjo E. Kuktoraitė.

Pranešimą, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas, organizacijos atstovai gavo po kelių dienų.

Adresu V. Šopeno g. 1 esančiame pastate, kuriame įsikūręs LGL biuras, yra ir gyvenamieji butai. LGL biuras jau ankščiau buvo patyręs išpuolį - tąkart kitoje vietoje, Pylimo g. įsikūręs biuras 2018 metais rugpjūtį naktį buvo padegtas, sugadintos durys. 

Po šio išpuolio, kalbėjo E. Kuktoraitė, biure įdiegtos papildomos apsaugos priemonės. 

Anot jos, ypač daug neapykantos žinučių biuras sulaukia visuomenėje prasidedant diskusijoms ar įvykiams, susijusiems su LGBTQ+ bendruomene.

E. Kuktoraitė pasakojo, kad kai kurie žmonės ne tik rašo žinutes ar komentarus, bet ir paskambina, plūstasi. 

Baudžiamojo kodekso 145 straipsnis numato, kad tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tas, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.
Naujesnė Senesni