Mokykla homoseksualiam vaikinui uždraudė lakuoti nagus. Jis pakilo į kovą ir laimėjo

Homoseksualus paauglys Trevoras Wilkinsonas buvo išmestas iš mokyklos dėl to, nes nusilakavo nagus. Galiausiai vaikinas laimėjo kovą Teksaso (JAV valstijos) mokyklos taryboje - lyčių normas primetantys ugdymo įstaigos reikalavimai buvo panaikinti. 

Trevoras Wilkinsonas | Instagram nuotr. 

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


T. Wilkinsonas pasakojo, kad nusilakavęs nagus išreikšdavo save, jautėsi kur kas geriau, nes ši stiliaus detalė atspindėjo ir dalį jo asmenybės. 

Deja, vaikinas iš Klaido vidurinės mokyklos, kurioje mokėsi, buvo neterminuotai pašalintas praėjusių metų lapkričio mėnesį, kai pažeidė homofobišką ir seksistinį aprangos kodą, draudžiantį nagų lakavimą vaikinams.

T. Wilkinsonas pakilo į kovą. Prieš pateikdamas skundą mokyklos valdybai, T. Wilkinsonas ėmė platinti peticiją, kurią pasirašė šimtai tūkstančių žmonių.

Akcentuodamas mokykloje taikomus dvigubus standartus, mokyklos tarybos narių jis paklausė, kodėl ugdymo įstaigoje yra primetamos lyčių ir vyriškumo normos.

Vaikinas teigė, kad mokykloje taikoma politika turėtų būti neutralesnė lyčių pagrindu ir niekas neturėtų atsiprašinėti dėl to, jog išreiškia savo tapatybę. 

Praėjus keliems mėnesiams, T. Wilkinsonas pagaliau įtikino Klaido mokyklos valdybą nustatyti neutralų lyčiai aprangos kodą.

Šių metų balandžio 19 d. valdyba vienbalsiai balsavo už tai, kad nuo kitų mokslo metų į mokyklos kodeksą būtų įtraukta lyčių požiūriu neutralios nuostatos. .

T. Wilkinsonas vietos žiniasklaidai sakė: „Su didele garbe man malonu pranešti, kad Klaido vidurinės mokyklos aprangos kodas oficialiai tapo neutralus lyčių atžvilgiu".

„Man trūksta žodžių išreikšti džiaugsmą, kurį jaučiu šią ypatingą dieną", - džiūgavo vaikinas.

Parengta pagal PinkNews, ctvnews.ca

Naujesnė Senesni