Paul de Miko įgėlė homofobiškam valstiečiui, nuožmiai kovojančiam „už tradicinę šeimą"

Lietuvoje itin populiarus video tinklaraštininkas Paulius Mikolaitis, geriau žinomas Paul de Miko pseudonimu, nusprendė panagrinėti ne kartą Seime homofobiškai pasisakiusį parlamentarą Valių Ąžuolą, savo socialiniuose tinkluose besidalijantį ir sąmokslo teorijomis.

Paulius Mikolaitis (Paul de Miko) | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, parlamentaras V. Ąžuolas deklaruoja, kad kovoja „už tradicinę šeimą". 

Dėl to svarstant dabar jau paskirtos lygių galimybių kontrolierės, už LGBTQ+ lygiateisiškumą pasisakančios Birutės Sabatauskaitės kandidatūrą, Seimo narys kovo 25-ąją vykusiame parlamento posėdyje dėstė: „Ger­bia­mi ko­le­gos, iš tik­rų­jų mes ga­vo­me daug ar­gu­men­tų, krei­pi­mų­si iš vi­suo­me­nės, ko­dėl ši kan­di­da­tė nė­ra tin­ka­ma ei­ti šias pa­rei­gas. Ir kas at­si­tiks šią kan­di­da­tę pa­sky­rus į šias pa­rei­gas? Ji gins vi­sų ly­gias ga­li­my­bes, ypač gė­jų ir les­bie­čių. To­dėl ne­ga­li­me jos tvir­tin­ti".

V. Ąžuolas | Ekrano nuotr.


Šis fragmentas neprasprūdo pro Paul de Miko akis.  Dalis šio homofobiško pasisakymo buvo pacituota ir videotinklaraštininko vaizdo įraše. 

Komentuodamas V. Ąžuolo pasidalintą, sąmokslo teorija pakvipusį vaizdo įrašą, kuriame dėstoma esą apsauginėse veido kaukėsi esti kirmėlių, Paul de Miko prakalbo, kad išties reikėtų baimintis ne tos pačios lyties asmenų porų teisių, o tokių žmonių kaip V. Ąžuolas ar jo pasidalinto vaizdo įrašo autorė. 

„Lietuvoje, yra, rodos, visai nemaža grupė žmonių, kurie išreiškia labai didelį susirūpinimą homoseksualių porų teise į įsivaikinimą, bet mane asmeniškai daug labiau gąsdina faktas, kad va tokie imbicilai kaip šito klipo autorė arba pats Valius turi reprodukcinį gebėjimą", - sekmadienį paskelbtame vaizdo įraše kalbėjo Paul de Miko. 



Naujesnė Senesni