LGBTQ+ palaikytojai iš Lietuvos linksmai siunčia žinią: „Viskas bus gerai"

Dalis Lietuvos LGBTQ+ bendruomenės narių nusprendė įkvepiančiai, linksmai ir spalvingai sureaguoti į šiuo metu suaktyvėjusias visuomenės diskusijas, kuriose dažnai neišvengiama grasinimų, nepagrįstų kaltinimų ir homofobijos. Sekmadienį socialiniuose tinkluose paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matomi LGBTQ+ ir žmogaus teises palaikantys visuomenės veikėjai iš visos Lietuvos, siunčiantys savo žinią.

Jarmo.net koliažas
 

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Nėra lengva stebėti visą tą neapykantą, nukreiptą prieš Tomą Vytautą Raskevičių", - „Facebook" įraše pasakoja Pijus Beizaras, vienas šios idėjos sumanytojų.

Vaikinas teigia, kad perskaitęs parlamentarui, atstovaujančiam LGBTQ+ bendruomenę, siunčiamas žinutes, parašytas nepažįstamų žmonių, ar pastebėjęs išpuolius, išgyvena tai lyg asmeniniškai jam nutikusius įvykius.

Pijus Beizaras | Asmeninio archyvo nuotr.


„Ir žinau, jog ne aš vienas taip jaučiuosi. Kai lankiau mokyklą, pamenu, homofobinės patyčios buvo nematomos ir tai tik dar labiau komplikavo situaciją ir vertė jaustis itin nesaugiai. Tada dar tik nebyliai svajojau apie žinomus žmones, kurie garsiai išreikštų palaikymą LGBT+ bendruomenei, o taip pat ir apie tokius politikus kaip Tomas, kuris užlipo ant pjedestalo ir pakaitomis atsukdamas tai vieną, tai kitą skruostą, atlaiko jam suduodamus smūgius", - sako P. Beizaras.

LGBTQ+ teisių aktyvistas teigė, kaskart, galvodamas apie pokyčius, neišvengiamai susiduriantis su mintimis apie draugus ir žmones, kurie dėl 30 metų trunkančios stagnacijos pasirinko emigruoti.

Stop kadras


„Ir dėl to aš esu piktas. Nes visi tie, kurie puola, niekuomet nenori girdėti apie žmones, kuriuos ta neapykanta privertė išvykti, o dar blogiau, kuriuos ji pražudė. Ir kažkas tai vadina kova už tradicines vertybes. Visa tai turėjo baigtis vakar, tačiau vis dar tęsiasi ir nežinau, ar pavyks tai sustabdyti rytoj. Tačiau Tomas čia to ir atėjo. Ir jis šioje kovoje stovi ne vienas. Čia nėra politinių oponentų. Nėra jokių kaltinimų ar neapykantos. Čia yra žmonės, kurie sako, jog stovi su tavimi, Tomai.

Stop kadras


Už šios simboliškos, tačiau tikrai šaunios iniciatyvos, stovi nuostabi komanda, be kurios nebūtų pavykę to taip greitai įgyvendinti. Lenkiuosi prieš jus ir tariu didelį ačiū, jog atsiliepėte ir atėję kartu atsinešėte ir tokį didelį entuziazmą, norą, bei tikėjimą, kad pokyčių metas yra dabar", - teigė P. Beizaras.

 
Naujesnė Senesni