Vilniaus universiteto diskusija su dvasininku iš JAV patyrė kibernetinę ataką (atnaujinta)

Penktadienio vakarą Vilniaus universiteto organizuota virtuali diskusija, kurios metu JAV dvasininkas James Martin dalijosi patirtimi, susijusia su LGBTQ+ bendruomene ir tikėjimu, patyrė kibernetinę ataką.

James Martin ir VU pranešimas | Jarmo.net koliažas

Apie tai, ką jėzuitų kunigas pasakojo nuotoliniame susitikime, jarmo.net rašė čia: Tragedija JAV dvasininką paskatino tiesti tiltą tarp Bažnyčios ir LGBTQ+ bendruomenės

Diskusiją mėginta sutrikdyti. Komentarų sekciją užplūdo daugybė vadinamųjų „trolių", kitaip tariant - netikrų paskyrų, žinutės.

„Kadangi patiriame kibernetinę ataką ir daug tokių keistų komentarų, nekreipkite dėmesio", - kalbėjo viena iš diskusijos moderatorių. 

„Ignoruokite šį nenutrūkstamą srautą komentarų. Patiriame kibernetinę ataką. Klausimus užduokite čia", - nurodydami nuorodą į „Google" apklausos formą, pranešė VU atstovai.

Reaguodamas į tai, James Martin kalbėjo, kad nereikėtų jaudintis dėl šio išpuolio. 

„Visų pirma, norėčiau pasakyti, kad neturėtumėte jaudintis dėl tų kibernetinių išpuolių. Labai garsi amerikiečių šventikė, kuri beveik buvo paskelbta šventąja, Dorothy Day, vis sakė, kad jeigu buvo puldinėjamas Jėzus, kodėl taip neturėtų nutikti mums", - kalbėjo jėzuitų kunigas.
Naujesnė Senesni