Apsinuodijusi homofobija, LGBTQ+ bendruomenė „detoksikuojasi": Vilniuje prie Baltojo tilto vyksta antiprotestas prieš šeimų maršą

Šeštadienį Vilniuje prie Baltojo tilto vyksta antiprotestas prieš vadinamąjį šeimų gynimo maršą. Mitingo organizatoriai Jokūbas ir Deimantė portalui jarmo.net kalbėjo, kad homofobija yra toksiška, todėl apsivilkę skafandrais, papuoštais LGBTQ+ atributika, jie ketina atlikti simbolinę „detoksikaciją.

Jokūbas ir Deimantė | Jono Valaičio/jarmo.net nuotr. 


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Mes bandome reaguoti į šeimų maršo (dalyvių ir organizatorių, - jarmo.net) rodomą homofobiją. Mes norime atskleisti ir jų ekologinę žalą - taršą orui, aplinkai, o taip pat - parodyti žalą ir psichologinei visuomenės sveikatai", - portalui jarmo.net pasakojo Jokūbas. 


Anot jo, LGBTQ+ bendruomenė pastarąsias savaites skambėjus homofobiškos akcijos - „tradicinių šeimų gynėjų" mitingui - organizatorių homofobiškiems pareiškimams galėjo pasijusti nesaugi.

„Didžiajai daliai LGBTQ+ asmenų tai kėlė baimę, nerimą", - sakė vaikinas

.

LGBTQ+ palaikytojas teigė, kad visuomenė niekuomet nebūtina pasirengusi pokyčiams žmogaus teisių klausimams, tačiau tai nėra sąlyga neužtikrinti tam tikroms asmenų grupėms, pavyzdžiui, LGBTQ+, teisių.  

LGBTQ+ palaikymo akcija prie Baltojo tilto | Jono Valaičio/jarmo.net nuotr.


Tuo metu kita mitingo organizatorė, sveikatos mokslus studijuojanti Deimantė aiškino, kad didžiojo šeimos gynimo maršo organizatoriai spjauna į visuomenės sveikatą.  

„Man labai pikta, kad žmonės rengia tokius didžiulius renginius per pandemiją", - sakė mergina. 

Be to, ji atkreipė dėmesį, kad mūsų visuomenėje vis dar vyrauja lyčių rolės - pavyzdžiui, daug atsakomybės yra užkraunama vaikus auginančioms mamos, o tėvai nusišalina. Deimantė įsitikinusi, kad skleisdami idėjas, prieštaraujančias lygybei, maršo organizatoriai tik dar labiau gilina šią problemą. 

Kita vertus, atkreipė dėmesį pašnekovė, yra ir teigiamų pokyčių. Pavyzdžiui, dalis Seimo narių palaiko LGBTQ+ teises, tarp jų - ir Tomas Vytautas Raskevičius. Be to, ir visuomenė po truputį tampa tolerantiškesnė LGBTQ+ asmenų grupei. 
Naujesnė Senesni