Kėdainių savivaldybei pavaldi bendrovė reklamuoja homofobišką protestą

Gegužės 15-ąją planuojamas rengti prieštaringai vertinamas tariamų šeimos gynėjų maršas reklamuojamas ant Kėdainių rajono savivaldybei pavaldžios bendrovės „Kėdbusas" autobuso. Portalui jarmo.net apie tai pranešė skaitytojas. „Ar miesto autobusų parkas gali agituoti tokius dalykus?" - stebėjosi vaikinas, pasidalijęs ir reklaminio plakato, pakabinto ant transporto priemonės lango, nuotrauka.

 Ant autobusų bendrovės „Kėdbusas" - homofobiško protesto reklama | Skaitytojo ir asociatyvi Dorrell Tibbs/Unsplash nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kėdainietis pasakojo, kad fotografija buvo padaryta penktadienį, vidurdienį, miesto centre.
 

Savivaldybės atstovė: „Negaliu atsakyti, kaip į tai žiūrėti"

Šeimos gynimo maršo organizatoriai deklaruoja ginsiantys šeimas. Nuo ko? Jų kalbose dažnai įvardijama LGBTQ+ bendruomenė, partnerystės įstatymas, taip pat minima moteris nuo smurto apsauganti Stambulo konvencija. Suprask, tai, anot jų, yra grėsmė šeimai.

Žmogaus teisių aktyvistai renginį vertina neigiamai dėl skatinamos homofobijos. Kėdainių rajono savivaldybės Statybos ir turto skyriaus specialistė Audronė Kargaudienė, kuruojanti „Kėdbusas" veiklą, penktadienį portalui jarmo.net teigė negalinti išreikšti pozicijos, kaip vertina šią reklamą.

„Žinokt, jūs patiems jiems ir skambinkit. (-Bet jūs esate atsakinga?) Už reklamas aš tai tikrai ne", - sakė ji.

Anot A. Kargaudienės, nors Kėdainių rajono savivaldybei bendrovė ir yra pavaldi, tačiau „Kėbduso" atstovai sutartis dėl reklamų su užsakovais sudarinėja savarankiškai. 

Paklausta, kaip vertina tai, jog ant Kėdainių rajono savivaldybei pavaldžios bendrovės transporto priemonės pakabinta homofobiško renginio reklama, A. Kargaudienė sakė: „Žinokit, tikrai dabar negaliu atsakyti, kaip į tai žiūrėti. Tikrai nežinau, ką jums pasakyti. Aš pati mieste nepastebėjau". 

Savivaldybės atstovė patikino, kad dėl šios reklamos į ją miesto ar rajono gyventojai nesikreipė. 

Papildyta 2021-05-10 15:30 val. Bendrovės „Kėdbusas" direktorius Remigijus Naujokas sakė, kad „Bendrovės pozicija LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu yra neutrali"

Noriu pranešti, kad penktadienį t.y. gegužės 7 d. man “Kėdbusas“ direktoriui ir kitais bendrovei priklausančiais telefonais, dėl ,,Šeimos gynimo maršas“ reklamos, kuri buvo uždėta ant autobuso, niekas nesikreipė. Informuoju, kad ant autobusų užklijuotas informacinis plakatas, pagal pasirašytą ,,Išorinės reklamos paslaugų sutartį“, yra pilnai apmokėtas. Bendrovė be pagrindinės keleivių pervežimo veiklos vykdo ir kitas veiklas: keleivių, autobusų ir jų ekipažų aptarnavimas Kėdainių autobusų stotyje; keleivių vežimas specialiaisiais ir užsakomaisiais reisais; autobusų nuoma; nekilnojamojo turto nuoma; reklaminių plotų nuoma ant autobusų išorės; maršrutų grafikų priežiūra autobusų stotelėse", - savo komentare, atsiųstame elektroniniu paštu, dėstė R. Naujokas. 

Jis skaičiavo, kad įmonė už kitas veiklas per 2020 m. gavo 75,3 tūkst. eurų pajamų, „todėl ir toliau vykdys išorinės reklamos paslaugas vadovaudamasi Lietuvos Respublikos reklamos įstatymu ir kitais teisės aktais".
Naujesnė Senesni