LGBTQ+ palaikytojai skaičiuos kiekvieną balsą: vyks mitingas prie Seimo

Antradienį 10 valandą prie Seimo esančioje Nepriklausomybės aikštėje rinksis LGBTQ+ bendruomenės palaikytojai. Skelbiama, kad tą dieną Seime bus pristatytas partnerystės įstatymas, užregistruotas praėjusią savaitę. Įstatymas numatytų galimybę įteisinti savo santykius ne tik skirtingų, bet ir tos pačios lyties asmenis.

Vienas iš mitingo organizatorių Klaidas dėstė, kad svarstant partnerystės įstatymą svarbus bus kiekvienas balsas | Jarmo.net koliažas (Asmeninio archyvo ir Seimo kanceliarijos nuotr.)


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Vienas iš šio mitingo organizatorių Klaidas Aretas Petručionis sakė, kad išankstiniais duomenimis, už tai, kad įstatymas būtų toliau svarstomas, greičiausiai balsuos 50-64 parlamentarai. „Todėl išreikšti palaikymą yra be galo svarbu, nes kiekvienas balsas yra svarbus ir reikšmingas", - sakė jis. 

Vaikinas įsitikinęs, kad šio balsavimo rezultatus gali lemti ir keli balsai, todėl jis kartu su bendraminčiais, susirinkusiais Nepriklausomybės aikštėje, ragins palaikyti progresyvų įstatymą.

Vienas iš įstatymą rengusių politikų Tomas Vytautas Raskevičius teigė, kad kurį laiką laiką buvo ieškoma kompromiso. „Šiam kompromiso būdu parengtam projektui pritaria ne visi politikai. Greitai dar Seimo pavasario sesijoje vyks pirmoji jo svarstymo stadija - pateikimas. Šiuo metu tikimasi, kad tolimesnio svarstymo galimybė gali priklausyti ne nuo dešimčių, bet nuo kelių balsų skirtumo.

Nepriklausomybės aikštėje planuojamas mitingas | Jarmo.net koliažas


Mes smerkiame atsisakymą užtikrinti lygias žmogaus teises visiems vardan didesnio rinkėjų skaičiaus išlaikymo. Mes smerkiame diskriminacijos pridengimą spragų įstatymuose ieškojimu. Mes sakome - laukėme per ilgai. Laikas žengti žingsnį arčiau lygybės", - rašoma mitingo aprašyme.

Mitinge bus kviečiami pasisakyti visi norintys, be to, savo pozicijas planuoja išreikšti ir dalis žmogaus teisių organizatorių.

Mitingui yra išduotas Vilniaus miesto savivaldybės leidimas, jo organizatoriai prašo paisyti epidemiologinės saugos reikalavimų, dėvėti kaukes ir laikytis saugių atstumų.
Naujesnė Senesni