LGBTQ+ planuoja atsaką į šeimų gynimo maršą: vaivorykštės atributika papuošti dviračiai važinės po šalį, Vilniuje vyks piknikas

Šeštadienį vykstant homofobiškai nusiteikusius asmenis sutrauksiančiam šeimų gynėjų maršui Vilniaus universiteto LGBT grupė ir iniciatyvos „Fridays for Future" dalyviai planuoja atsaką neapykantai - jie išreikš palaikymą Lietuvos LGBTQ+ bendruomenei. „Visuomenė turi būti tolerantiška, o ne kupina neapykantos", - portalui jarmo.net kalbėjo viena iš šio renginio organizatorių Ona Stasiulevičiūtė. 

O. Stasiulevičiūtė - viena iš LGBTQ+ iniciatyvos, sukviesiančio vilniečius šeštadienio vakarą prie Baltojo tilto, rengėjų | Jarmo.net koliažas


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Mergina pasakojo, kad reaguojant į visuomenėje pastaruoju metu sklindančią neapykantą LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu, girdinti šeimų maršo dalyvių homofobišką retoriką, metas parodyti, kad LGBTQ+ žmonės nėra palikti vieni.

„Mes norime „pasidemonstruoti" (juokiasi, - jarmo.net), parodyti, kad esame. Tegul mus mato tiek tie, kurie dalyvaus šeimų marše, tiek tie, kurie yra LGBTQ+ bendruomenės dalis ir išgyvena dėl neapykantos kalbos, išpuolių ir visuomenėje vyraujančios įtampos", - sakė O. Stasiulevičiūtė. 

„Homofobija yra toksiška. 5-8 tūkst. automobilių kolona per visą Lietuvą ir tūkstančių žmonių mitingas Vingio parke epidemijos metu - dar nuodingiau", - apie gegužės 15-ąją planuojamą šeimų gynimo maršą, kurio dalyviai nusiteikę prieš LGBTQ+ bendruomenę, rašoma renginio aprašyme.

Organizatoriai ragina „kartu išsivalyti nuodus iš organizmo".

Šeštadienį žmonės kviečiami visoje Lietuvoje po vieną ar su draugais minti dviračius, pasipuošus LGBTQ+ atributika. 

„Tokiu būdu išlaikysime atstumus vienas nuo kito, būsime draugiški aplinkai ir išreikšime palaikymą LGBTQ+ bendruomenei šiuo sunkiu laikotarpiu. Mes nesame vieni!",- pažymi organizatoriai. 

O. Stasiulevičiūtė pasakojo, kad iniciatyvos dalyviai važiuos dviračiais ir taip tausos gamtą priešingai nei 5-8 tūkst. maršo dalyvių, pasiryžusių į Vingio parką šeštadienį iš visos Lietuvos vykti keliasdešimties kilometrų ilgio automobilių kolona.

„Šeimų maršas vyks automobiliais per visą Lietuvą, yra planuojama daugybė automobilių, taigi, bus teršiama gamta. O štai mes važinėdami po visą Lietuvą pasipuošę LGBTQ+ atributika norime parodyti pavyzdį, kaip galima iniciatyvas rengti ekologiškai", - sakė O. Stasiulevičiūtė.  

Paklausta, ar nebijo, kad dalis žmonių, išvydę LGBTQ+ atributika papuoštus dviračius, palaikys tai provokacija, iniciatyvos rengėja dėstė: „Jeigu mieste dviračiu važiuojantis žmogus su LGBTQ+ atributika kažkam yra provokacija, tai yra tų žmonių požiūrio reikalas. Parodymas, kad egzistuoji, nėra provokacija".  

Iniciatyvos organizatoriai žada, kad 19 val. vakare Vilniaus gyventojai galės dviračiais atminti į LGBTQ+ bendruomenei draugišką pikniką prie Baltojo tilto. 

„Pikniko metu bus sakomos kalbos apie skirtingų šeimų patirtis Lietuvoje, bus „open mic". Visi galėsime saugiu atstumu pabūti drauge, pasidžiaugti gražėjančiais orais ir išsivalyti homofobijos nuodus", - sako organizatoriai.

Dviratininkai raginami laikytis KET ir epidemiologinės saugos reikalavimų: dėvėti kaukes ir laikytis tinkamų atstumų.


Pikniką organizuoja „Universiteto LGBT+ grupė" ir iniciatyva „Fridays For Future Vilnius". 


VAŽIUOJAM! 🚴‍♀️🚴🚴‍♂️ Kai vienoje Vilniaus vietoje kaupsis neapykanta ir keiksmai, kitame visus džiugins vaivorykštės 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

Posted by Geizeriai on 2021 m. gegužės 12 d., trečiadienis
Naujesnė Senesni