Policija vertina Kauno futbolo klubo mįslingą įrašą apie LGBTQ+ eitynes

Kauno futbolo klubo „Inkaras" įrašu, kuriame siūloma skirti LGBTQ+ asmenims vietą eitynėms ir rašoma, kad jos galėtų tapti pirmos ir paskutinės, o pranešimas iliustruotas ginklo nuotrauka, domisi Kauno pareigūnai. 

Policijos pareigūnai | Jono Valaičio/jarmo.net asociatyvi nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Policijos pareigūnams yra žinoma apie viešojoje erdvėje, socialiniuose tinkluose, pasirodžiusį tokį įrašą. Šiuo metu jis yra vertinamas - vyksta aplinkybių patikslinimas", - penktadienį portalą jarmo.net informavo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Kaune rudenį planuojama surengti LGBTQ+ eitynes. Jeigu jos įvyktų, tai būtų pirmas tokio pobūdžio renginys šiame mieste. 

„Pasiūlymas Kauno merui V.Matijošaičiui,
FC INKARAS siūlo Kauno merui duoti leidimą 09.04 LGBT eitynes organizuoti Vilijampolėje, Raudondvario plente. Plentas platus, galintis priimti daug šios eisenos žmogučių. Mes manome, kad tai galėtu būti pirmos ir paskutinės eitynės Kaune", - rašoma gegužės 20-ąją paskelbtame „Inkaro" įraše „Facebook" puslapyje. 

Momentinė ekrano kopija


Tokį įrašą kai kurie žmogaus teisių aktyvistai suprato kaip grasinantį - iškalbinga tiek iliustracija, kurioje matyti ginkluotas asmuo, tiek įrašo žodžiai: „tai galėtu būti pirmos ir paskutinės eitynės Kaune". Plačiau apie tai skaitykite šioje publikacijoje: Futbolo klubo iš Kauno įraše - užuomina apie LGBTQ+ asmenų šaudymą
Naujesnė Senesni