Vyrų porą Vokietijoje užpuolęs islamistas nuteistas griežčiausia bausme

Praėjusių metų spalio 4-ąją netoliese visame pasaulyje gerai žinomos Dievo motinos bažnyčios Drezdene (Vokietija) dviejų vyrų (55 ir 53 metų) porą iš homofobiškų paskatų peiliu užpuolęs ir vieną iš vyrų mirtinai sužalojęs, o kitą sunkiai sužeidęs 21-erių metų siras Abdullah al Haj Hasan penktadienį išgirdo nuosprendį.

Abdullah al Haj Hasan | xcitepress nuotr.


Pagal „Spiegel" parengė Pijus Beizaras

redakcija@jarmo.net


Gegužės 21-osios popietę aukštesnysis Drezdeno apygardos teismas vyrą iš Sirijos pripažino kaltu dėl nužudymo, o taip pat dėl pasikėsinimo nužudyti bei itin sunkių kūno sužalojimų. Teismas skyrė pačią griežčiausią įmanomą bausmę - įkalinimą iki gyvos galvos.

Teismo posėdyje teisėjų kolegija taip pat nurodė, jog buvo padarytas itin sunkus nusikaltimas, tad pasinaudoti galimybe dėl gero elgesio po 15 metų iš kalėjimo būti išleistam anksčiau laiko nusikaltėliui greičiausiai nepavyks.

2015 metais nuteistasis, tuo metu dar būdamas nepilnametis, iš karo niokojamos Sirijos pabėgo į Vokietiją.

2018 jaunuolis dėl teroristinės organizacijos „Islamo valstybė” propagandos platinimo buvo nuteistas, tiesa, pagal nepilnamečių baudžiamosios atsakomybės ypatumus, tačiau vėliau dėl teisėsaugos pareigūno užpuolimo bausmė buvo sugriežtinta. 2

2020 rugsėjo mėnesį taikant griežtas lygtinio paleidimo sąlygas vyras buvo iš kalėjimo išleistas.

Po kruvino nusikaltimo vyras kurį laiką nebuvo atpažintas ir tris savaites sėkmingai išvengė sulaikymo. Galiausiai aptikus jo DNR pėdsakus užpuolikas buvo išaiškintas ir miesto centre suimtas. Jo kuprinėje buvo rastas mėsinis peilis.

Naujesnė Senesni