Sostinė pasitinka homofobų koloną: „Vilnius myli visas šeimas"

Homofobiškos akcijos - šeimos gynimo maršo - automobilių kolonai pajudėjus iš Klaipėdos į Vilnių, kuriame popietę maždaug 7 tūkst. asmenų turėtų susirinkti Vingio parke ir išreikšti nepritarimą LGBTQ+ teisių lygiateisiškumui, sostinė jau pasiruošė pasitikti svečius.

Štai toks vaizdas pasitiks „tradicinių šeimų gynėjus" | R. Šimašiaus nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Pasitinkame Vilniaus svečius. Gero šeštadienio visiems", - savo socialinio tinklo „Facebook" paskyroje rašė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, pasidalijęs nuotrauka, užfiksuota ties įvažiavimu į Vilnių. 

Fotografijoje matomoje švieslentėje rašoma: „Vilnius myli visas šeimas". 

Tai - simbolinis Vilniaus miesto valdžios atsakas į anti-LGBTQ+ akcijos organizatorių reiškiamas mintis, kad esą homoseksualių asmenų partnerystė „griauna tradicines šeimų vertybes". 

Verta paminėti, kad 2019 metais Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, jog šeimos sąvoka Konstitucijos atžvilgiu yra neutrali lyčiai, kitaip tariant, šeimą gali sudaryti ir du tos pačios lyties asmenys, siejami bendro gyvenimo, pagarbos vienas kitam ir pan. ryšiais.

Šeimų gynimo maršas organizuojamas prieš Seime netrukus prasidėsiančias diskusijas apie partnerystės įstatymą, kuris, jeigu parlamentas jį palaimintų, leistų ir tos pačios lyties asmenims įteisinti savo santykius Lietuvoje. Maršo dalyviai kategoriškai nesutinka su tokiais planais, nes esą tai „kelia grėsmę šeimai", kaip - paaiškinti sunku. 
Naujesnė Senesni