Apsireiškimas iš šeimos didžiojo gynimo maršo ir didelė vaivorykštė virš Vingio parko

Bandau į reiškinius žiūrėti pozityviai, kad ir į maršą, juk jie patys sakosi, kad ne prieš kažką jis yra, o už, o šeima juk puiku, visi vienokioje ar kitokioje atsiradome, gyvenome ir gyvename dabar. Kai nėra labai už ko užsikabinti, tai bandau įsivaizduot -ir aišku nėra lengva, bet užsimerkiu, giliai kvėpuoju - va va va jau matau, bet tik pirmąsias gretas kol kas.

Staiga nulyja lietus, visi laimingi taškosi balose ir virš Vingio parko nušvinta didelė ryški vaivorykštė | Asociatyvi Dewang Gupta/Unsplash


Audrius Karečka

facebook.com/akarecka


Rūstoko veido Artūras žengia priekyje, šalia iš Amerikos grįžusi pirmoji šeima, į parankę įsikibus antroji žmona šypsosi. Čia ir Arvydas, suaugę vaikai iš pirmosios santuokos ir žmona šiek tiek tolėliau, palikusi vietos Oksanai gražuolei antrajai žmonai, ji džiaugiasi ištrūkusi į žmones, nes vis ta virtuvė do virtuvė, šalia žengia jau ūgtelėję vaikai. 

Čia ir Vilchelmas su smuikele eidamas griežia, netoliese pirmoji žmona su sūnum, šalia antroji žmona pritaria jau elektriniu smuikeliu. Jurga su vyru ispanu plešia tokį nei tango, nei polka su ragučiais, visi ploja ir bando pakartot, bet tiek aistros parodyt niekaip neišeina. 

Romo plaukai vėjyje plazda, gitara rankose, netoliese ankstesnė žmona Asta neša stiprintuvą, „biški fonuoja", šalia kita žmona, žygiuoja į dainos ritmą vaikai. 

Eina ir teta su tetom linguodamos, labai joms ta violetinė tinka, sako, kad kažkur minioj yra ir mergaitė. 

Netoliese Ramūnas, čia ir grįžusi žmona iš Ispanijos, greta Greta, ant pečių laisvai užsimetusi Baikalo nerpos kailiniukus, tikrai įspūdingai atrodo, labai dera prie „gipiūrinės bliuzės", viskas labai gražiai matosi. 

Prie krūtinės glaudžią savo bestselerį, sako nedaug jau liko. Jai ant kulnų mina Agnė, kaip visada kukli ir maloni. 

Čia ir Jolanta vaišina visus „koncervais", o kur buvęs kur nebuvęs, Viktoras vandeniu, darniai vienas kitam asistuoja, bet stengiasi išlaikyt atstumą, nes juk nėra kartu, čia ir vaikai iš pirmos santuokos, suaugę jau, kažkokia dar moteris su vežimėliu, bet taip šone. 

Mindaugas tai su tokiomis mažytėmis antenytėmis vis su kažkuo šnekasi, „biški" nepataiko į koją su visais dėl to, bet plati šypsena viską atperka, antenytės tai antenytės, niekas nepyksta. 

Čia ir Ričardas su trimis savo žmonomis ir vaikais su narcizais atlapuose. 

Bet visų priekyje eina Petras balta „kamža" apsirėdęs, suaugę vaikai kiek tolėliau, pulkelis moterų gieda rožinį pagreitintai (yra toks variantas, kai nėra laiko), tarpe jų ir Birutė, vienoj rankoj vėžimėlis, kitoj - šaldytuvas su rūkyta žuvim, o „vdrug" žmonės užsinorės. 

Petras neša didelį kryžių, jis nėra labai sunkus specialiai, tokį jam renginiams sukūrė Gargždų meistrai, nes kas pritampytų tikrą, o jo veidu rieda nuoširdi didelė ašara, gal net stovi ta ašara, bet tikrai didelė, susigraudina žmogus, kai mato priekyje žiedlapius mėtančius vaikučius, įdomu, kas jų tėveliai, ai niekas nežino. 

Karts nuo karto prieina pusnuogis giminaitis, panašus į Tapiną, bet ne Tapinas visai ir pakeičia jį, tada Petras atvirsta į linksmą žmogų ir visus vaišina rūkyta dešra, koldūnais ir „samogonu", liepia visiems iš pradžių pašokinėt, net ir Ramūnas šoktelna ir priglaudžia stikliuką prie lūpų dėl vaizdo ir kad susiraukia taip, ot visiems juoko pridaro. 

Tada klausia, ar Saulius yra, sakė lyg bus, gal turi žolelių arbatos užgert. Ne, Sauliaus nėra, atsiuntė žmoną iš pirmos santuokos vietoj savęs. Tada visi įsijungia radiją, prabyla Gitanas, ir sako, kad čia viskas paprasta, yra dvi pusės, kurią jis palaiko labiau apklausos parodys ir dar per anksti kažką spręsti, tada kažkas jį pakviečia pyrago ir transliacija nutrūksta, visi gailiai atsidūsta, nes nežinia, kada vėl išgirs jo pasvertą žodį, bet šiaip tai viskas gerai, nuotaika puiki. 

Staiga nulyja lietus, visi laimingi taškosi balose ir virš Vingio parko nušvinta didelė ryški vaivorykštė. 

Kaip rusai sako - „Myr, Družba, Festival". 

Gražu.


Tekstas buvo publikuotas autoriaus „Facebook" profilyje, portale jarmo.net publikuojamas jo sutikimu.


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni