Premjerė Šimonytė - apie homofobišką maršą: tai virsta pykčio ir neapykantos kurstymu

Šeimos gynėjais apsiskelbę homofobai, šeštadienį Vingio parke organizuosiantys „šeimų gynimo maršą", skelbia, kad jame dalyvaus maždaug 10 tūkst. asmenų, nors Vilniaus miesto savivaldybė leidimą išdavė protestui iki 7 tūkst. mitinguotojų. Į šią iniciatyvą sureagavo ir Ministrės pirmininkės pareigas einanti Ingrida Šimonytė, penktadienį išreiškusi savo itin kritišką nuomonę apie anti-LGBTQ+ akciją. 
 
Ingrida Šimonytė | Seimo kanceliarijos nuotr.


Andželika Bytautaitė, jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Iš šeimų gynėjų retorikos akivaizdu, kad jie savo šeimas ruošiasi ginti nuo LGBTQ+ bendruomenės, taip pat marše ketinama pasisakyti prieš Stambulo konvenciją, nors nėra aišku, nei kaip žmonių grupė, skiriama seksualinės orientacijos pagrindu, nei kaip dokumentas, skirtas kovai prieš smurtą, realiai kelia grėsmę.

I. Šimonytė penktadienį pareiškė, kad demokratinėse valstybėse piliečiai turi teisę rinktis ir reikšti savo nuomonę, tačiau ją neramina tai, kad šiame proteste ketinama skleisti neapykantą. Anot jos, dalies protesto organizatorių pasisakymai yra agresyvūs. 

„Liūdina, kad anonsuotas kaip tam tikras nuomonės pareiškimo renginys kai kurių organizatorių turbūt retorikos dėka virsta pykčio ir neapykantos kurstymu. Kai kurie pasisakymai, kuriuos tenka girdėti iš organizatorių, niekaip su taika ir su kita nuomone nėra susiję, labiau susiję su pykčiu ir neapykanta“.

I. Šimonytė teigė, kad jos nuomonė nesutampa su maršo organizatorių mintimis.

„Teisė žmonių reikšti savo nuomonę yra normali demokratinė piliečių teisė, todėl vargu, ar aš galėčiau turėti ypatingų prieštaravimų, kad kažkas reiškia nuomonę, kuri nesutampa su mano. Nepažįstu politikų, kurie būtų prieš tradicinę šeimą, nesu tokių sutikusi. Man atrodo, čia daugiau pasirinktos retorikos bandant kažkaip galbūt parodyti save kaip vienintelio teisingo požiūrio atstovus", - sakė premjerė.
Naujesnė Senesni