Kremliaus ruporas nepatenkintas Vatikane suplazdėjusia vaivorykšte JAV ambasadoje

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada prie šventojo sosto Vatikane antradienį iškėlė LGBTQ+ vėliavą taip paminėdama prasidėjusį birželį, laikomą LGBTQ+ bendruomenės pasididžiavimo mėnesiu. Į tai sureagavo ir Kremliaus ruporas „Russia Today", itin sukritikavęs šį žingsnį.
 
Twitter.com/USinHolySee nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kremliaus žiniasklaidos dėmesys

„Jungtinės Valstijos gerbia LGBTQI+ žmonių orumą ir lygybę. LGBTQI+ teisės yra žmogaus teisės", - savo „Twitter" paskyroje pranešė ambasada.

Aprašydama šią istoriją, prokremliška žiniasklaidos priemonė, vienas iš pagrindinių Rusijos dezinformacijos šaltinių „Russia Today" dėstė, kad reakcija į iškeltą vaivorykštės vėliavą buvo „nepaprastai neigiama" ir čia pat akcentavo, kad neva galima abejoti JAV prezidento Joe Bideno katalikiškomis vertybėmis. 

Kitaip tariant, įvykis buvo nušviestas išskirtinai neigiamai. 

Kita vertus, socialiniuose tinkluose matyti, kad išties JAV ambasados Vatikane sprendimą iškelti vėliavą daugelis sveikino ir džiaugėsi ginamomis LGBTQ+ asmenų teisėmis, tiesa, kai kurie išties teigė, kad neva „peržengta raudona linija". 

Be to, „Russia Today" portale apstu ir kitų tekstų bei reportažų apie LGBTQ+ bendruomenę, pavyzdžiui, paskelbus lytinės tapatybės žodyną ir patarimus, kaip tinkamai įvardyti dalį tam tikros tapatybės žmonių, vienoje publikacijoje šis žodynas buvo pavadintas „Išsamiu beprotybės vadovu".

Verta paminėti. kad Rusijoje LGBTQ+ bendruomenė patiria persekiojimą - remiantis „gėjų propagandos" įstatymu, kai kurie žmonės priversti bylinėtis net dėl socialiniuose tinkluose privačiose paskyrose paskelbtų nuotraukų, kuruose matyti besibučiuojantys tos pačios lyties asmenys. 

Ragina priimti Lygybės įstatymą

Thecatholictelegraph.com rašo, kad šių metų pradžioje JAV valstybės sekretorius Antonijus Blinkenas paskelbė, kad JAV ambasadose ​​ir konsulatuose visame pasaulyje visą birželį gali plevėsuoti LGBTQ+ vėliava ant to paties vėliavos stiebo, ant kurio kabo ir Jungtinių Valstijų vėliava. Prieš tai JAV prezidento pareigas ėjęs Donaldas Trumpas buvo įsakęs neleisti kabinti vaivorykštės vėliavos nebent tam būtų išduotas atskiras leidimas, ši atributika buvo leidžiama pastatų viduje.

Dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas reiškia palaikymą LGBTQ+ bendruomenei ir antradienį prasidėjus pasididžiavimo mėnesiui, jis sakė: „Pride" yra ir džiugi dviguba šventė: ir asmeninė savivertės, ir matomumo šventė“, - pareiškė J. Bidenas.

Jis pasidžiaugė naujausiais Aukščiausiojo Teismo sprendimais, kuriais pripažinta teisė į tos pačios lyties asmenų santuokas bylose Obergefell prieš Hodges ir Bostock prieš Clayton. Be kita ko, sprendimuose konstatuota, kad federalinė pilietinių teisių apsauga nuo diskriminacijos dėl lyties darbo vietoje taip pat apima ir seksualinę orientaciją bei lytinę tapatybę.

JAV prezidentas taip pat paragino Kongresą priimti Lygybės įstatymą, kuriame būtų apibrėžta apsauga nuo diskriminacijos dėl lyties, seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės.



Naujesnė Senesni