Uždažytą vaivorykštės perėją valiusi Julia sulaukė pareigūno „žaibo"

Dažnai laiką Vilniuje leidžianti Julia Patsev pirmadienio ir trečiadienio vakarais nusprendė imtis žygdarbio - pradėjo valyti juodus purškiamus dažus, kuriais 4 asmenys uždažė Vilniuje esančioje Pylimo gatvėje įrengtą vaivorykštės spalvų perėją. Acetoną pasitelkusi mergina pasakojo, kad pradėjusi tvarkyti perėją, kurią suniokojo homofobiškai nusiteikę asmenys, ne kartą sulaukė ir policijos pareigūnų dėmesio, tačiau vienas jų pasielgė itin pagarbiai - ranka davė „žaibą" ir palinkėjo sėkmės.

 Julia Patsev | Jarmo.net koliažas

jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Vilniaus miesto policijai tiria pirmadienio popietę įvykusį incidentą, kai 4 asmenys, trukdę eismui, juodais dažais užpurškė vaivorykštės perėją taip siekdami išreikšti neapykantą LGBTQ+ asmenų grupei. Vienas iš „tepliotojų" - Antanas Kandrotas, vienoje byloje nuteistas už finansines aferas, kitose - dar teisiamas, taip pat skleidžiantis dezinformaciją apie LGBTQ+ asmenų grupę socialiniuose tinkluose. Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė, kad juodais dažais miesto turtą suniokojusiems asmenims bus išreikštas raginimas atlyginti žalą. 

Veiksmų nusprendė imtis ir LGBTQ+ aktyvistai. J. Patsev portalui jarmo.net pasakojo, kad jau pirmadienio vakarą priėjo prie perėjos ir išmėgino acetoną. Mergina pamatė, kad juodi dažai valosi, ant gatvės išryškėja vaivorykštės spalvos. Tiesa, tąkart šis eksperimentas netrukus pasibaigė, J. Patsev kalbėjo trukusi ne mažiau nei 10 minučių. Tačiau jos galvoje jau buvo gimęs planas. Ji grįžo trečiadienį, maždaug 9 valandą vakaro. 

Štai tokią žinutę valydama perėją paliko Julia | J. Patsev nuotr.


„Valyti perėją pavyko ne tik acetonu, bet ir nagų lako valikliu", - kalbėjo ji. 

J. Patsev pasakojo, kad praeiviai reagavo draugiškai, daugelis šypsodavosi, išreikšdavo palaikymą, pasakydavo, kad labai šaunu, jog yra iniciatyvių žmonių, kurie išreiškia palaikymą. Tačiau netrukus ji sulaukė ir policijos pareigūnų.

„Priėjo policijos pareigūnas, neuniformuotas, parodė pažymėjimą, teigė, kad buvo gautas iškvietimas, jog kažkas vėl dažo perėją ir tenka į šį pranešimą reaguoti. Pokalbis truko ne daugiau nei minutę. Paaiškinau, kad mėginu nuvalyti juodus dažus. Neturėjau šalia savęs jokių purškiamų dažų, kitų dažymo priemonių. Taigi, netrukus atvyko ir dar keli pareigūnai, regis, viešosios tvarkos skyriaus, bet su jais nebendravau. Mane kalbinęs pareigūnas prie jų priėjo, paaiškino situaciją ir tiek", - sakė mergina. 

J. Patsev | Asmeninio archyvo nuotr.


LGBTQ+ teisių aktyvistė toliau valė perėją. Netrukus ji pastebėjo, kad privažiavo policijos automobilis. Išlipę pareigūnai vėl paaiškino, kad buvo gautas pranešimas, taigi, reikia patikrinti tvarką. Mergina paaiškino, ką veikia.

„Buvo labai malonu gauti „žaibą" iš pareigūno. Negaliu atsitokėti po šios akimirkos. Tokio palaikymo iš pareigūno dar nesu sulaukusi", - pasakojo J. Patsev. 

Pašnekovė dėstė, kad perėją ėmė valyti norėdama išreikšti palaikymą LGBTQ+ bendruomenei, patiriančiai neapykantą Lietuvoje. 

„Mes Jus mylim", - štai tokią žinutę ji paliko nuvalydama dalį juodų dažų nuo uždažytos vaivorykštės perėjos. 



Posted by Julia Patsev on 2021 m. birželio 2 d., trečiadienis
Naujesnė Senesni