Smagus prisiminimas: kaip Lietuvos vėliava Tel Avive suplazdėjo vietoje vaivorykštės - LGBTQ+ palaikymo simbolio?

Lietuvos vėliava ir LGBTQ+ simboliu tapusi vaivorykštė yra puikus derinys, parodantis, kad šioje šalyje tilpsime visi, nors kai kurie meile Lietuvai prisidengiantys veikėjai mėgina tą neigti. Jiems turėtų būti šokas prisiminus, kas nutiko 2019 metų birželį Tel Avive. Įžengiant į birželį - LGBTQ+ pasididžiavimo mėnesį - jarmo.net kviečia prisiminti prieš kelis metus įvykusį linksmą nutikimą Izraelio sostinėje.

2019 metų birželį Tel Avivas ruošėsi „Pride" mėnesiui ir per klaidą vietoje vaivorykštės vėliavos dalyje miesto gatvių suplazdėjo Lietuvos Trispalvė | reddit.com u/ddaannkk123 nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Birželį LGBTQ+ bendruomenė mini pasididžiavimo mėnesį. Šis laikas skirtas labiau atkreipti dėmesį į neheteroseksualių asmenų teises visame pasaulyje. Lietuvoje kyla nemažai iššūkių - visuomenė įaudrinta dėl Partnerystės įstatymo, be to, viešojoje erdvėje kurstoma neapykanta. 

Neretai homofobiškai nusiteikę asmenys prisidengia meile Tėvynei. Esą Lietuvą tenka ginti nuo gėjų - dėl to kovo mėnesį nacionalistiškai nusiteikę veikėjai uždažė vaivorykštės spalvomis papuoštą požeminę perėją Vilniuje. Tikriausiai jiems kone turėtų sukilti spaudimas sužinojus, jog 2019 metų birželį Izraelio sostinėje Tel Avive būtent mūsų šalies Trispalvė per klaidą buvo palaikyta LGBTQ+ palaikymo simboliu ir iškabinta dalyje gatvių.

2019 metų birželio pradžioje socialiniame tinkle reddit.com buvo paskelbta fotografija, kurioje matyti dvi Lietuvos vėliavos, kabančios ant stulpo. Tel Avivas rengėsi „pride" eitynėms, miestas buvo puošiamas vaivorykštės atributika. 

Izraelio spauda rašė, kad vienoje iš pagrindinių Tel Avivo gatvių Lietuvos vėliavos kabėjo iki pat ryto, tuomet buvo pastebėta įvykusi klaida. Skelbiama, kad Lietuvos vėliavas per klaidą pakabinę darbuotojai jas supainiojo su vaivorykšte dėl spalvų ir tiesių juostų.
Naujesnė Senesni