Marija Aušrinė Pavilionienė neslepia apmaudo: dogmatikai ir fanatikai nori kontroliuoti žmones

Buvusi Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė įsitikinusi, kad Partnerystės įstatymas nepriimtas dėl kelių priežasčių, viena jų - išprusimo mokslo srityje stoka. Pasak LGBTQ+ teisių gynėjos, Lietuvoje vis dar vyrauja nesuvokimas, kas yra prigimtis bei kokia ji sudėtinga. Tai lemia ir tam tikrus išpuolius. Pavyzdžiui, pasak M. A. Pavilionienės, asmenys, Vilniuje uždažę vaivorykštės spalvų perėją juodai, pademonstravo savo kvailumą.

M. A. Pavilionienė | Augusto Didžgalvio nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Žmogaus teisių aktyvistė šią savaitę LNK žinioms pasakojo per 30 metų Nepriklausomybės metų nuolat kalbėjus apie lytinio ugdymo reikalingumą Lietuvos mokyklose bei tai, kad apie žmogaus prigimtį būtina kalbėti siejant šią temą su žmogaus laisvėmis ir teisėmis.

Būtent suvokimo stoka, pasireiškianti ir iš aukščiausiuose postuose esančių asmenų, galėjo lemti balsavimo rezultatus, kai Seimas atmetė Partnerystės įstatymo pateikimą ir tolesnį jo svarstymą, įsitikinusi M. A. Pavilionienė.

Pasak jos, skleidžiamos sąmokslo teorijos įaudrina visuomenę, o ypač - neišsilavinusią jos dalį. Buvusi Seimo narė užsiminė apie anti-LGBTQ+ akciją Šeimų maršą, įvykusį gegužės 15-ąją, kuriame, anot jos, sukurtos tėvų organizacijos ir religinės bendruomenės bei kiti žmonės pakviesti „kalbėti apie tai, ko jie nesuvokia".

Komentuodama incidentą, kurį šiuo metu tiria ir Vilniaus miesto policija, kai 4-asmenys uždažė Vilniuje Pylimo gatvėje esančią LGBTQ+ spalvų perėją juodai, M. A. Pavilionienė neslėpė apmaudo dėl tokios neapykantos. Anot jos, nors Lietuvoje užaugo jauna, išsilavinusi karta, tačiau liko ir „dogmatikų" bei „fanatikų", kurie nori kontroliuoti žmones, jų intymų gyvenimą, kažką drausti.
Naujesnė Senesni