„TikTok'erė" Miglė ragina neleisti homofobiškiems „tradicijų" gynėjams savintis trispalvės

Vaizdo įrašų socialiniame tinkle „TikTok" plinta video, kuriame į savo sekėjus kreipiasi Miglė - mergina, raginanti neleisti homofobiškai nusiteikusiems asmenims pasisavinti valstybės simbolio: Lietuvos trispalvės.

Jarmo.net koliažas (pexels.com ir unsplash.com nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Jeigu esi LGBT narys arba palaikai LGBT, prašau, išklausyk šito", - vaizdo įrašo pradžioje tarė mergina ir papasakojo, kad pirmadienį vaikščiodama pamatė būrį automobilių, kurios papuoštos Lietuvos trispalvės spalvomis.

Miglė dėstė iš pradžių nieko blogo nepagalvojusi, tačiau prisiaitrinusi arčiau pamatė užrašą: „Mes už šeimą ir prie socializmą".

„Iš karto supratau, kad ten grupė, agituojanti už šeimos maršą", - apie homofobišką renginį pasakojo ji.
@nepjaukgrybo

🏳️‍🌈🇱🇹🏳️‍🌈🇱🇹🏳️‍🌈🇱🇹🏳️‍🌈🇱🇹 ##homofobamsne ##lietuva ##lgbtq ##pride

♬ original sound - Miglė


Šeimų gynimo maršo, kuris nukreiptas prieš LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą, tęsinys prasidėjo antradienio ryte, tik šįkart ne Vingio parke, o prie Seimo automobilių stovėjimo aikštelėje.

„Jie per garsiakalbį kažką kalbėjo apie tradicinę šeimą ir liepė rinktis prie Seimo", - vaizdo įraše kalbėjo Miglė.

„TikTok'erė" sakė, kad Lietuvos trispalvė dėl žmonių, kurie ją mojuodami skleidžia neapykantą prieš LGBTQ+ bendruomenę, „imama asocijuoti su grupe, kuri skleidžia tiek daug neapykantos". 

Ji savo sekėjus paragino šalia vaivorykštės vėliavos „Pride" eitynėse pradėti mojuoti ir Lietuvos trispalve, o rašant įrašus socialiniuose tinkluose, tą patį daryti su jaustukais (angl. emoji) - šalia vaivorykštės ženklo nurodyti ir Lietuvos vėliavą. 

„Jeigu jie tikrai palaikytų šeimas, jie palaikytų ir tradicines, ir netradicines šeimas", - vaizdo įrašo pabaigoje dėstė Miglė. 
Naujesnė Senesni